Ericsson predviđa rast broja pretplatnika mobilnih usluga za 50 posto do 2024.

Autor: Poslovni.hr , 27. studeni 2018. u 13:47
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

U Europi bi prve komercijalne pretplate na usluge u mrežama nove generacije trebale krenuti od iduće godine, predviđaju u švedskoj kompaniji.

Broj pretplata na usluge u mobilnim telekomunikacijskim mrežama nove generacije poskočit će do 2024. godine za 50 posto, na 1,5 milijardi, procjenjuje švedski proizvođač mrežne opreme Ericsson.

Time će usluge u mobilnim telekomunikacijskim mrežama 5G pokriti više od 40 posto svjetske populacije, pokazuje Ericssonovo polugodišnje izvješće o mobilnosti.

Najintenzivniji tempo instalacije novih mreža u Ericssonu očekuju u Sjevernoj Americi i sjeveroistočnoj Aziji, pri čemu bi veliki operateri u SAD-u trebali početi nudi usluge u mreži 5G krajem ove ili početkom iduće godine.

U Europi bi prve komercijalne pretplate na usluge u mrežama nove generacije trebale krenuti od iduće godine, predviđaju u švedskoj kompaniji.

Na globalnoj bi razini instaliranje mreža nove generacije trebalo uzeti maha od 2020. godine.

Očekuje se da će nova generacija tehnologije mobilnih komunikacija omogućiti brži prijenos podataka i lakše priključivanje široke lepeze umreženih uređaja.

Ukupan bi broj pretplata na mobilne usluge do kraja 2024. godine trebao dosegnuti 8,9 milijardi i porasti za pet milijardi u odnosu na kraj ove godine, procjenjuju u Ericssonu.

Industrija opreme za mobilne mreže prolazi kroz teško razdoblje, budući da potražnja za opremom za mreže 4G i one starije postupno slabi dok bi se potražnja za opremom za mreže nove generacije trebala zahuktati tek za godinu-dvije.

Komentirajte prvi

New Report

Close