Ericsson NT ugovorio poslove od 46 milijuna kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 28. rujan 2022. u 07:00
S Ministarstvom unutarnjih poslova ugovoren je nastavak održavanja sustava za nadzor granice/B. Ščitar/PIXSELL

U suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova nastavlja se održavanje sustava za nadzor državne granice RH.

Ericsson Nikola Tesla ugovorio je tijekom kolovoza i rujna nekoliko značajnih ugovora, vrijednih više od 46 milijuna kuna, izvijestili su u utorak iz te kompanije.

S Ministarstvom pravosuđa i uprave, kako se navodi, ugovoreni su poslovi vezani uz unapređenje informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra koji uključuje digitalnog asistenta, a s Državnom geodetskom upravom ugovoreno je osnovno i prošireno održavanje Sustava katastra infrastrukture na temelju okvirnog dvogodišnjeg sporazuma.

U suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova nastavlja se održavanje sustava za nadzor državne granice RH, s Gradom Splitom ugovoreni su radovi na izmještanju komunikacijske infrastrukture, a dio ugovorenih poslova vezan je uz komunikacijsku opremu te opremu za izgradnju mobilne širokopojasne pristupne mreže sljedeće generacije za naše dugogodišnje kupce, navodi se u priopćenju.

Podsjetimo, u prvom polugodištu kompanija je ostvarila 1,06 milijardi kuna prihoda od prodaje, uz bruto maržu od 9,7 posto te operativnu dobit od 76,9 posto.

Predsjednica kompanije Gordana Kovačević tada je izjavila da je domaće tržište u tom razdoblju bilo obilježeno nastavkom ulaganja vodećih operatora u mrežnu infrastrukturu.

“Shodno tome u proteklom smo razdoblju nastavili s isporukama vezanima za 5G mrežu i optičku pristupnu mrežu za Hrvatski Telekom. S našim strateškim partnerom A1 Hrvatska nastavili smo suradnju na proširenju pokrivanja i kapaciteta radijske 5G mreže, proširenju kapaciteta 4G mreže te modernizaciji konvergentne 5G jezgrene mreže”, istaknula je Kovačević. Ipak, rat u Ukrajini značajno utječe na naše poslovanje na bjeloruskom, ali i okolnim tržištima.

Komentirajte prvi

New Report

Close