Ericsson NT modernizira mrežu Telekom Kosova

Autor: Poslovni dnevnik , 19. prosinac 2022. u 22:00
Od 2013. godine Ericsson NT ima i ured u Prištini, koji planiraju širiti/D. JAVOROVIĆ/PIXSELL

Ugovor obuhvaća modernizaciju i virtualizaciju cijele jezgrene mreže, uvođenje najnaprednije opreme u radijski dio mreže te implementaciju kosovskog pozivnog broja 383 u mrežu.

Ericsson Nikola Tesla sklopio je novi ugovor s Telekom Kosovo vrijedan 65 milijuna kuna, izvijestili su jučer putem Zagrebačke burze.

Telekom Kosova i hrvatska kompanija započeli su suradnju vezanu uz modernizaciju jezgrene i radijske mreže te održavanje mreže ovog kosovskog operatora. Ugovor obuhvaća modernizaciju i virtualizaciju cijele jezgrene mreže, uvođenje najnaprednije opreme u radijski dio mreže te implementaciju kosovskog pozivnog broja 383 u mrežu.

Burbuqe Hana, glavna izvršna direktorica Telekoma Kosovo, rekla je kako ovaj ugovor, čiji je cilj modernizacija mobilne mreže i migracija na pozivni broj 383, donosi značajne prednosti korisnicima i poboljšava mobilne telekomunikacijske usluge uvođenjem najnovijih tehnologija u telekomunikacijskoj industriji.

“Ovaj ugovor omogućuje Telekomu Kosovo ne samo proširenje pokrivenosti 4G širokopojasnom tehnologijom u cijelom naseljenom području, već i ulazak u eru 5G širokopojasne tehnologije.

Telekom Kosovo migrira na vlastiti međunarodni pozivni broj 383 te na taj način ne snosi troškove korištenja međunarodnog pozivnog broja Monaka. Istovremeno, s tehničkog gledišta, Telekom Kosovo će se pojaviti u međunarodnoj telekomunikacijskoj mreži kao tvrtka Republike Kosovo”, izkavila je Hana.

Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle izjavila je da se ovim partnerstvom osnažuje poziciju kompanije na tržištu Kosova na kojem su prisutni već dugi niz godina, “a od 2013. godine imamo i ured u Prištini, koji planiramo širiti”. 

Komentirajte prvi

New Report

Close