Ericsson Nikola Tesla potpisala ugovor vrijedan 15 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. siječanj 2024. u 12:28
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Najavila je također da će cjelokupni projekt modernizacije mreže biti u potpunosti implementiran do kraja 2024., a potpuna pokrivenost u regiji Prištine očekuje se već u ljeto ove godine.

Potpisom okvirnog višegodišnjeg ugovora vrijednog 15 milijuna eura, Telekom Kosovo i Ericsson Nikola Tesla nastavljaju suradnju na modernizaciji i održavanju radijske mreže kosovskog operatora, izvijestili su u petak iz kompanije Ericsson NT.

Ugovor obuhvaća uvođenje najnaprednije Ericssonove 5G opreme u radijski dio mreže Telekom Kosova. Predsjednica Ericsson NT Gordana Kovačević izrazila je zadovoljstvo što s Telekomom Kosova nastavljaju suradnju na modernizaciji i proširenju njihove mobilne mreže.

“Snažna Ericssonova 5G platforma u kombinaciji s inovativnim ICT rješenjima naših stručnjaka, temelj je naprednih komunikacijskih usluge te niza novih mogućnosti koje će biti na raspolaganju kosovskim građanima i poslovnim subjektima”, istaknula je. Također je kazala kako će nastavak partnerstva dodatno doprinijeti osnaživanju njihove pozicije na tržištu Kosova na kojem su prisutni dugi niz godina.

U svom uredu u Prištini, kako je navela, u protekloj su godini zaposlili niz novih stručnjaka koji zajedno s kolegicama i kolegama iz cijele Ericsson Nikola Tesla Grupe sudjeluju u razvoju i implementaciji najmodernijih tehnoloških rješenja za vodeće svjetske operatore.

Glavna izvršna direktorica Telekoma Kosovo Burbuqe Hana, nakon otvorenog i uspješnog natječaja, izrazila je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora o potpunoj modernizaciji mobilne mreže Vala (400 baznih postaja) s kompanijom Ericsson NT.

“Ovaj ugovor označava vrhunac naših napora za potpunu modernizaciju mobilne mreže Vala koja uključuje vrlo naprednu 5G platformu“, rekla je napominjući kako će ovo korisnicima Telekoma Kosovo pružiti najsuvremeniju tehnologiju i omogućiti građanima Kosova pristup naprednim uslugama, a tvrtkama veće mogućnosti za razvoj aktivnosti.

Najavila je također da će cjelokupni projekt modernizacije mreže biti u potpunosti implementiran do kraja 2024., a potpuna pokrivenost u regiji Prištine očekuje se već u ljeto ove godine.

Ericsson Nikola Tesla potpisala novi ugovor vrijedan gotovo 1,9 milijuna eura

Zajednica ponuditelja Ericsson Nikola Tesla i Profico (Innovatio Proficit d.o.o) potpisali su s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (HZZ) ugovor vrijedan gotovo  1,9 milijuna eura bez PDV-a, izvijestili su u petak iz kompanije Ericsson NT.

Ugovor je vezan uz nabavu sustava za potporu temeljnim procesima HZZ-a, sustava “e-Savjetnik“ te unaprijeđenog profiliranja korisnika.

Tim projektom, kako se navodi, optimizirat će se i unaprijediti procesi te će kroz sustav e-Savjetnik biti omogućene digitalne usluge kojima će se unaprijediti razina kvalitete usluga prema krajnjim korisnicima, ubrzati i automatizirati rad te omogućiti daleko veći broj realizacija usluga on-line putem.

Komentirajte prvi

New Report

Close