U 25 najutjecajnijih projekata u Uniji uvrštena su i tri na kojima je radio Ericsson Nikola Tesla

Autor: Bernard Ivezić , 01. travanj 2018. u 09:00
Gordana Kovačević, predsjednica Uprave Ericssona Nikola Tesla/Mare Bratoš

Europska komisija objavila je popis 25 ICT projekata iz područja zdravlja koji su imali najveći utjecaj na europsko društvo unazad 11 godina, a među njima tri su projekta na kojima se radilo i u Hrvatskoj.

Ericsson Nikola Tesla objavio je da su njegovi stručnjaci radili na projektima CareWell, eWall i UniversAAL. Izvještaj naslovljen "Utjecaj EU financiranih ICT istraživanja u području aktivnog i zdravog starenja" napravila je  španjolska konzultantska tvrtka Onsight.  "Osigurati adekvatnu brigu o starijim osobama od esencijalne je važnosti da bi europskim građanima omogućili da pozne godine provedu zdravi, sretni i samostalni", navodi se u istraživanju.

U Ericssonu NT navode da su u tri projekta njihovi zaposlenici imali važnu ulogu.

"CareWell omogućuje višeslojnu integraciju za pacijente sa složenim potrebama, eWall donosi inovativno kućno okruženje, a UniversAAL podupire otvorenu platformu za tzv. Ambient Assisted Living", kažu u zagrebačkoj tvrtki. Opseg projekata dobro ilustrira CareWell.

Taj projekt s 3 milijuna eura financiran je kroz Okvirni program za konkurentnost i inovativnost. Cilj mu je povećati dostupnosti zdravstvene zaštite te proces izvanbolničke skrbi i kvalitete života ljudi s kardiovaskularnim bolestima i dijabetesom. U projektu su sudjelovali stručnjaci iz osam država, a u pilotu je proveden u šest EU regija.

Komentirajte prvi

New Report

Close