ENT ekskluzivni isporučitelj radijske opreme za 5G za HT

Autor: Tanja Ivančić , 24. siječanj 2024. u 11:26
Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle/B. Filić/PIXSELL

Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, istaknula je zadovoljstvo zaključenjem tog važnog ugovora i dodatnim jačanjem suradnje sa strateškim partnerom.

Hrvatski Telekom i Ericsson Nikola Tesla potpisali su ugovor o suradnji temeljem kojeg će ENT do kraja 2027. godine biti ekskluzivni isporučitelj radijskog dijela mobilne mreže (RAN) Hrvatskog Telekoma, izvijestili su iz HT-a.

“Ovim ugovorom nastavlja se implementacija Ericssonove 5G mrežne tehnologije u mrežu Hrvatskog Telekoma, uključujući najnovije proizvode i rješenja Ericssonovog radio sustava”, naglašavaju iz kompanija te podsjećaju da je “suradnja HT-a i ENT-a usmjerena na uvođenje 5G standarda u mobilnu mrežu HT-a započela je još 2018.”

“Primjenom najmodernije Ericssonove 5G tehnologije, HT će dodatno poboljšati kvalitetu usluge pristupa Internetu i mobilnim aplikacijama, te otvoriti novi prostor za uvođenje naprednih digitalnih rješenja poput nadopunjene stvarnosti, robotike, tzv. “digitalnih blizanaca” i sličnih rješenja”, navode iz HT-a.

“Ovim partnerstvom ne samo da redefiniramo 5G okruženje u Hrvatskoj, već njime otvaramo vrata novim poslovnim prilikama te osiguravamo ključnu platformu za ubrzanu nacionalnu digitalizaciju i društveni napredak”, kazao je između ostalog Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma.

Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, istaknula je zadovoljstvo zaključenjem tog važnog ugovora i dodatnim jačanjem suradnje sa strateškim partnerom.

Pritom je kazala da je nastavak suradnje potvrda Ericssonovog tehnološkog liderstva te stručnosti, profesionalnosti i kvalitete stručnjaka ENT-a koji, istaknula je Kovačević, “na međunarodnoj razini sudjeluju u razvoju i implementaciji suvremenih komunikacijskih tehnologija”.

Komentirajte prvi

New Report

Close