Ekspanzija poslovanja osigurala 20% veći prihod

Autor: Bernard Ivezić , 12. prosinac 2018. u 21:59
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Drugi po veličini sistemski integrator u državi zaključuje vrlo uspješnu godinu i očekuje ‘magičnih’ 100 milijuna eura.

King ICT u ovoj godini očekuje dosegnuti magičnih 100 milijuna eura prihoda. Drugi po veličini sistemski integrator u Hrvatskoj objavio je da u 2018. planira skok prihoda od 20%. U pet godina King ICT se po prihodima udvostručio. Prema Poslovnoj Hrvatskoj 2013. imao je prihod od 361,2 milijuna kuna, a ove godine, prema najnovijoj objavi, prihod bi mu bio na razini 750 milijuna kuna. Plamenko Barišić, predsjednik Uprave King ICT-a, kaže da će ovu godinu, jubilarnu 20., zapamtiti po pozitivnim trendovima u gospodarstvu i digitalizaciji poslovanja.

“Predviđeni rast prihoda u 2018. veći je od 20%, jer bilježimo ekspanziju poslovanja u granama poput sigurnosti, energetike, građevinarstva i transporta”, kaže. Dodaje da nastavljaju slijediti viziju King ICT-a kao integratora industrijskih rješenja po principu ključ u ruke. Dio prihoda, pojašnjava, ostvaruju na projektima iz domene energetske učinkovitosti, izgradnje naftnih postrojenja, industrijske automatizacije i regulacije, a za što naglašava da nisu tradicionalni ICT prihodi. King ICT ove je godine snažno internacionalizirao poslovanje. Broj zaposlenih povećao je na 480, a paralelno s time proširio je svoje usluge na UAE, Veliku Britaniju, Azerbajdžan, Kuvajt i Katar. Na tim tržištima sada primarno nudi usluge iz područja kibernetičke sigurnosti.

“Projekti koji su obilježili 2018. su ZL Split, Sustavi za nadzor i rano otkrivanje požara u Dalmaciji i Hercegovini, IT sustav Hrvatskih šuma…”, zaključuje Barišić.

Komentirajte prvi

New Report

Close