Eko Međimurje preuzelo većinski udjel u Hittneru, kreće investicijski ciklus

Autor: Poslovni dnevnik , 11. listopad 2021. u 22:00
Osnivač tvrtke Stjepan Hittner ostaje u manjinskom vlasništvu/DAMIR ŠPEHAR/PIXSELL

U Hittneru planiraju udvostručiti poslovanje u idućih pet godina uz značajna ulaganja.

Eko Međimurje, vodeća metaloprerađivačvka kompanija u ovom dijelu Europe, prošli je tjedan završilo proces preuzimanja većinskog udjela u bjelovarskoj obiteljskoj tvrtki Hittner za proizvodnju traktora, kaže se u priopćenju objavljenom u ponedjeljak, u kojem nije navedena vrijednost transakcije.

Obitelj Hittner ostaje u suvlasništvu kao manjinski udjelničar te s novim partnerom pokreće novi razvojni ciklus, navodi se u priopćenju iz te dvije tvrtke.

Eko Međimurje posljednjih 30 godina proizvodi dijelove za širok spektar strojeva poput kabina, rezervoara, konzola te završno montirane strojeve za velike međunarodne kompanije – Liebherr, Komatsu, Caterpillar, Wirtgen i Rubble Master.

Kompanija je osnovana 1990. godine, sjedište joj je u Šenkovcu pokraj Čakovca, a trenutno zapošljava 420 zaposlenika uz godišnji prihod na razini od 250 milijuna kuna.

Već neko vrijeme, uz stalno širenje poslovanja i organski rast, traži partnerom s kojim će postići sinergiju i rast u novim tržišnim segmentima.

Hittner je obiteljska tvrtka za proizvodnju šumskih i poljoprivrednih zglobnih traktora, poljoprivredne mehanizacije te rezervnih dijelova i zupčanika, koja je od 1987. godine do danas prošla put od zanatske radionice do uspješne privatne tvrtke s 90 zaposlenih.

U Hittneru planiraju udvostručiti poslovanje u idućih pet godina uz značajna ulaganja u proizvodne procese, razvoj novih tipova proizvoda te nova zapošljavanja, navodi se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close