Jačanjem suradnje između obrazovnih institucija i realnog sektora, jedna je od osnovnih zadaća i ciljeva Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske.
Aktualne aktivnosti već daju vidljive pozitivne rezultate u stručnoj i operativnoj kompetentnosti proizvodno-uslužnog osoblja, ističe Iva Bahunek, direktorica Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske. Sadržaji seminara fokusirani su na usavršavanje osoblja u zanimanjima: recepcija/prodaja, hotelska domaćica, kuhar, slastičar, barmen i konobar u hotelijerstvu. Prošlotjedni trodnevni seminar održan u Zagrebu, posljednji je u seriji edukacija prije ovogodišnje turističke sezone. Završetak je odrađenih seminara u svih pet regija Hrvatske (Istra,Kvarner,srednja Dalmacija, Dubrovnik, Zagreb, Osijek). Cilj je realizirati edukacije u svim dijelovima Hrvatske kako bi sudjelovalo što više polaznika. Format edukacije jesu male grupe, od 20 do 25 polaznika a nastava je interaktivna. Sadržaj predavanja je obogaćen u praktičnom dijelu čime je unaprijeđen i teorestki dio. Na sadržaj seminara utječu polaznici povratnom informacijom, ali i svojim prijedlozima za slijedeće obrazovne module. Na taj se način sadržaj edukacije prilagođava konkretnim aktualnim i budućim obrazovnim potrebama djelatnika u hotelijerstvu. Pohađanje seminara se certificira. Glavni partner Udruge u realizaciji edukacija je Ministarstvo turizma koje već godinama potiče kontinuirano obrazovanje stručno-proizvodnog osoblja. “Sretni smo što surađujemo sa vodećim stručnjacima-predavačima u Hrvatskoj, koji su već izvrsno uhodan tim. To su profesori s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije, profesori Cerović, Ivanović, Galičić. Dr. sc. Amelia Tomašević, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, profesor Marijan Lupić i gospođa Gracijela Osovina podučavaju o poslovima recepcije i prodaje. Osobito je vrijedan doprinos aktivnih predavača iz prakse, chefova – članova Hrvatskog kuharskog saveza: Zorana Stanisavljevića, Drage Viskovića, Marije Kuzminski i Marijana Bošnjaka, dobitnika mnoštva zlatnih medalja na natjecanjima dekoriranja hrane.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu