Đuro Đaković dogovorio posao vrijedan 139 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. listopad 2022. u 12:02
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Inače, u manje od deset dana to je drugi ugovor Đuro Đaković Specijalnih vozila o isporuci teretnih vagona.

Đuro Đaković grupa je u četvrtak objavila da je tvrtka u njenom sastavu, Đuro Đaković Specijalna vozila sa švicarskim kupcem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona “shimmns” u vrijednosti 139 milijuna kuna.

Isporuka vagona planirana je od drugog do četvrtog tromjesečja 2023. godine, navodi se u objavi na Zagrebačkoj burzi.

Kako se pritom objašnjava, vagoni tipa “shimmns” su 4-osovinski natkriveni vagoni namijenjeni prijevozu kotura lima prvenstveno u automobilskoj industriji. Zavojnice lima postavljaju se u stalke opremljene posebno dizajniranim mehanizmom za pričvršćivanje. Utovar i istovar limova u kolutima moguć je dizalicom s hvataljkama, magnetom ili C-kukom, kao i bočnim pristupom za utovar viličarom. Kolutovi lima zaštićeni su od svih meteoroloških i vanjskih utjecaja sustavom pomične cerade, navodi se u objavi Đuro Đaković grupe.

Inače, u manje od deset dana to je drugi ugovor Đuro Đaković Specijalnih vozila o isporuci teretnih vagona. Naime, 20. listopada je objavljeno da je ta članica Đuro Đaković grupe ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona “shimmns” s rumunjskim naručiteljem, u vrijednosti od 83 milijuna kuna. Isporuka tih vagona za rumunskog naručitelja planirana je tijekom četvrtog kvartala ove i prvog kvartala iduće godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close