Đuri Đakoviću novi ugovor za teretne vagone

Autor: Marija Brnić , 19. lipanj 2023. u 22:00
Novi ugovor, treći u nešto više od mjesec dana s GATX Rail Europe, vrijedan je 4,2 milijuna eura/I. Galović/PIXSELL

Ukupna vrijednost ta tri ugovora je gotovo 44 milijuna eura, a osigurava popunjenost proizvodnih kapaciteta ĐĐ Specijalna vozila u do kraja ove i u idućoj godini.

Đuro Đaković objavio je da je s GATX Rail Europe zaključio još jedan ugovor o proizvodnji teretnih vagona Shimmns TTU. Novi ugovor vrijedan je 4,2 milijuna eura, a to je treći po redu ugovor u nešto više od mjesec dana koji su Đuro Đaković Specijalna vozila ugovorili s tom tvrtkom koja je dio globalne kompanije specijalizirane za leasing vagona i usluga klijentima u Sjevernoj Americi, Europi i Indiji.

Ukupna vrijednost ta tri ugovora je gotovo 44 milijuna eura, a osigurava popunjenost proizvodnih kapaciteta ĐĐ Specijalna vozila u do kraja ove i u idućoj godini.

Krajem ožujka, prema podacima iz financijskog izvješća za prvo tromjesečje, Đuro Đaković ima ugovorenih poslova vrijednih 46 milijuna eura.

Proizvodnja vagona specijalne namjene uvjerljivo prevladava, a najnovije narudžbe su 4-osovinski zatvoreni vagoni namijenjeni za prijevoz kolutova lima, kako ističu u slavonsko-brodskoj tvrtki, primarno za korištenje u automobilskoj industriji.

Ovim poslovima nastavlja se snaženje poslovanja ovog industrijalca nakon provedenog restrukturiranja i privatizacije. U prvom tromjesečju Đuro Đaković je ostvario prihode u visini od 25,7 milijuna eura, dok je na razini prošle godine ukupan prihod grupacije iznosio 83 milijuna
eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close