Dukatovi jogurti i deserti uskoro i u Africi, Latinskoj Americi, Kini i Rusiji

Autor: Poslovni dnevnik , 19. svibanj 2015. u 09:48
Dukat je na konferenciji predstavio novo ruho svojih proizvoda/Davor Visnjić/PIXSELLL

Danas Dukat trajne jogurte i deserte izvozi u 56 zemalja svijeta, a u zahtjevan projekt uloženo je tri godine razvoja proizvoda.

Sudionicima konferencije Snaga hrvatske hrane 12. svibnja svojim se rebrendiranim proizvodima predstavio i Dukat, hrvatska kompanija koja je, zahvaljujući investiciji vrijednoj 6,6 milijuna kuna od prosinca 2013. pokrenuo proizvodnju za izvoz trajnih mliječnih deserta u 17 dalekih zemalja.

Riječ je o Laosu, Burkini Faso, Kongu, Novoj Kaledoniji, Gvadalupeu, Nigeriji, Kambodži, Senegalu, Kuvajtu, Obali Bjelokosti, Gabonu, Nigeru, Reunionu, Džibutiju, Maldivima, Maleziji i  Francuskoj Polineziji. Danas Dukat trajne jogurte i deserte izvozi u 56 zemalja svijeta, a trenutno se pripremaju za pokretanje izvoza u nekoliko afričkih te zemalja Latinske Amerike, Kinu i Rusiju. Kako napominju u ovoj kompaniji, otvaranja novih, dalekih tržišta  dugotrajni su i kompleksni procesi, no u Dukatu očekuju da će ih okončati tijekom 2016.

"Trajni mliječni deserti proizvedeni u zagrebačkom Dukatu potrošačima dalekih tržišta dostupni su pod globalno poznatom robnom markom grupe Lactalis  'Lactel' i 'Parmalat'", navode u Dukatu.  Izvoznoj strategiji na ruku ide specifičnost spomenute proizvodne linije budući da ne ne zahtjeva rukovanje i čuvanje u hladnom lancu, što je, kažu u Dukatu čini posebno pogodnom za duže transporte.  

Trajnost se, objašnjavaju, postiže najsuvremenijom tehnologijom termičke obrade, korištenjem sirovine i prirodnih sastojaka najviše kvalitete te pakiranjem proizvoda u specifičnu ambalažu, koja se također djelomično proizvodi u Dukatu, na zagrebačkom Žitnjaku. "U ovaj zahtjevan projekt uloženo je tri godine razvoja proizvoda uz niz pilot proizvodnji i industrijskih proba, a Dukat je danas jedina mljekara unutar Lactalisa te jedna od rijetkih uopće u Europi koja proizvodi trajne mliječne deserte", zaključuju u ovoj kompaniji. 

Komentirajte prvi

New Report

Close