Dukat uvodi izvanredne donacije proizvoda građanima pogođenim epidemijom koronavirusa i potresom u Zagrebu

Autor: Poslovni.hr , 26. ožujak 2020. u 10:48
Press

Zagrebački Dukat, najveći donator hrane u Hrvatskoj, uz redovne donacije humanitarnim ustanovama diljem Hrvatske uvodi i izvanrednu donaciju vrijednu 225,000 kn.

Naša najveća mljekara Dukat odgovorila je na novonastale potrebe uslijed epidemije koronavirusa te potresa koji je ove nedjelje pogodio Zagreb i okolicu te uvodi izvanredne donacije proizvoda Hrvatskom Caritasu.

Tako će Dukat uz donacije koje redovno provodi od 2015. godine, donirati i izvanrednu donaciju 30.000 litara mlijeka kroz tri uzastopna mjeseca, ukupne vrijednosti 225.000 kn. Donacije će biti raspoređene građanima posebno ugroženim epidemijom koronavirusa, ali i građanima koji su pretrpjeli materijalne štete u potresu.

Unatoč otežanim okolnostima i povećanom opsegu posla, Dukatova logistika nastavlja redovno prevoziti doniranu robu u sve dijelove zemlje.

Dukatova uloga lidera u doniranju hrane u Hrvatskoj potvrđena je dvije godine zaredom priznanjem „Najdonator“. Posljednje priznanje Dukat je zaslužio kao najveći pojedinačni donator hrane u Hrvatskoj u 2018. godini, kada je donirao 192 tone mliječnih proizvoda, odnosno četvrtinu sveukupno donirane hrane u Hrvatskoj.
Priznanje je Dukatu dodijeljeno u travnju 2019. u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

Foto: Vedran Tolić // www.vedrantolic.com

Komentirajte prvi

New Report

Close