DPD gradi sortirni centar za RH i Sloveniju

Autor: Poslovni dnevnik , 13. srpanj 2023. u 16:00
Otvorenje Adriatic Huba predviđeno je za 2024. /PD

Ukupna vrijednost investicije procijenjena je na 23 milijuna eura, dok vrijednost tehnološke investicije iznosi 10 milijuna eura.

DPD Croatia, koja posluje u sklopu globalne Geopost grupe, započela je izgradnju najvećeg distributivnog centra pod imenom Adriatic Hub u poslovnoj zoni Bistra, u kojem će se istovremeno obrađivati paketi za Hrvatsku i Sloveniju, izvijestili su u srijedu iz te tvrtke.

“Ukupna vrijednost investicije procijenjena je na 23 milijuna eura, dok vrijednost tehnološke investicije iznosi 10 milijuna eura”, navodi se u priopćenju tvrtke. Izgradnja Adriatic Huba, ističu, najveće je ulaganje u unaprjeđenje infrastrukture od osnutka DPD-a Croatia, koji ove godine slavi 20. obljetnicu poslovanja u Hrvatskoj.

Otvorenje Adriatic Huba predviđeno je za 2024. godinu i bit će najveći sortirni i logistički centar do sada te će se prostirati na 37.500 četvornih metara.

Novi kompleks bit će i prvi sortirni centar koji će u isto vrijeme obrađivati pakete za Hrvatsku i za Sloveniju. Gradi se prema najnovijim standardima Geopost grupacije, što podrazumijeva korištenje trenutno najbolje dostupne sortirne tehnologije koja će omogućiti obradu 12.000 paketa po satu.

“Ovom investicijom u jačanje logističkih kapaciteta i poboljšanje svih operativnih procesa očekuje se dodatno ojačanje povezanosti Hrvatske i Slovenije, te povećanje kvalitete usluge na zadovoljstvo pošiljatelja i krajnjih primatelja u obje zemlje”, istaknuo je glavni direktor DPD-a za Hrvatsku i Sloveniju Igor Jakovljević.

DPD Croatia trenutačno raspolaže s 18 depoa strateški raspoređenih da pokrivaju sva područja Hrvatske, a od ovog mjeseca će DPD dodatno povećati logističko/skladišni kapacitet otvaranjem novog distributivnog centra u Dugopolju te proširenjem postojećeg centralnog distributivnog centra u Sesvetama.

Komentirajte prvi

New Report

Close