Dovršeno CIAK-ovo preuzimanje konkurenta iz BiH

Autor: Darko Bičak , 10. studeni 2021. u 22:00
Auto Milovanović vodeće je društvo u segmentu neovisnog aftermarketa u BiH/PETAR GLEBOV/PIXSELL

To je već treća akvizicija hrvatske tvrtke nakon što su prije toga preuzeli Next Auto iz Podgorice i Trgometal iz Zagreba.

Zagrebačka CIAK Grupa dovršila je akviziciju tvrtke Auto Milovanović iz Banja Luke. To je već treća akvizicija hrvatske tvrtke nakon što su prije toga preuzeli Next Auto iz Podgorice i Trgometal iz Zagreba.

Kako ističu iz CIAK-a, tvrtke specijalizirane za promet rezervnim automobilskim dijelovima, Auto Milovanović jedno je od vodećih društava u neovisnom aftermarketu (tzv. IAM) na tržištu Bosne i Hercegovine, s prihodom većim od 140 milijuna kuna i 210 zaposlenih na 20 lokacija rasprostranjenih širom susjedne države.

Na tamošnjem tržištu su prisutni dugi niz godina s uhodanom logističko-distributivnom mrežom, portfeljem od nekoliko tisuća kupaca i asortimanom od preko 80.000 rezervnih dijelova za osobna vozila.

Uz to, navode, preko sestrinskih društava koje su također dio zaključene transakcije, Auto Milovanović je prisutan i na tržištu Srbije kroz sedam poslovnih jedinica i 50 zaposlenih te prihodom od 40 milijuna kuna te Sjeverne Makedonije kroz dvije poslovne jedinice koje ostvaruju prihode od 13 milijun kuna.

“Ovom transakcijom CIAK Grupa i na tržištu Bosne i Hercegovine postaje jedno od vodećih društava o segmentu nezavisnog aftermarketa, osnažuje svoju poziciju i mrežu poslovnih jedinica na tržištu Srbije te otvara potpuno novo tržište Sjeverne Makedonije”, poručuju iz CIAK grupe.

Komentirajte prvi

New Report

Close