Domaća tvrtka za obradu metala uspješno surađuje s Bugatti Rimcem i Siemensom

Autor: Ana Roksandić , 27. prosinac 2023. u 11:02
Osnivač tvrtke Anđelko Kaščel sa sinom Leonardom, predsjednikom Uprave/R. Anić/PIXSELL

Od 2014. u poslovanje je uloženo oko 40 milijuna eura ostvarenih prihoda.

Suradnja s kolegama i poslovnim partnerima neopisivo je važan dio svakog poslovanja, a Leonardo Kaščel, predsjednik Uprave Laser Inga, tvrtke iz specijalizirane za širok spektar usluga u sektoru obrade metala ispričao nam je kakav je poslovni odnos kad su poslovni partneri ujedno i obitelj. Naime, dok je Leonardo predsjednik Uprave, njegov otac Anđelko je osnivač tvrtke i savjetnik Uprave.

”Rad u obiteljskom poduzeću donosi jedinstven skup izazova i prednosti. Postoji snažna posvećenost zajedničkim ciljevima, uz duboko razumijevanje poslovnih vrijednosti koje se prenose kroz generacije. Takvo okruženje stvara snažne temelje za uspjeh i inovaciju, uz neprekidnu potporu i razumijevanje koje dolazi s obiteljskom dinamikom’’, rekao je Kaščel.

Tim je srž tvrtke
Kao prednost suradnje unutar obitelji naglasio je izravnu komunikaciju i brzinu procesa odlučivanja, a kao izazov održavanje objektivnosti i otvorenosti za vanjske perspektive. Iz tog razloga u Laser Ingu uvijek aktivno uključuju vanjske stručnjake i suradnike.

U kompaniji veruju da su ulaganja temelj njihova uspjeha na kojeg su iznimno ponosni/R. Anić/PIXSELL

Laser Inženjering, kako glasi puno ime tvrtke, već je deset godina prisutan na tržištu, a od samog početka vjeruju u reinvestiranje svih prihoda u razvoj tvrtke i njezinih zaposlenih. Naglašavaju kako je uložen značajan kapital kako bi se osigurao rast i razvoj tvrtke.

”Ako uzmemo u obzir da je od 2014. godine ukupan prihod premašio 300 milijuna kuna, što je otprilike 40 milijuna eura, možemo naslutiti razmjere investicija koje smo napravili’’, izjavio je Kaščel.

Kaščel vjeruje kako su ulaganja temelj njihova uspjeha na kojeg su iznimno ponosni, a kao najveći uspjeh naglašava to što su uspjeli utjecati na živote svojih zaposlenika osiguravajući im natprosječna primanja koja su im omogućila da ostanu u Hrvatskoj. To vide ne samo kao pokazatelj svog ekonomskog uspjeha, već i kao svoj doprinos društvu.

Utjecaj rata u Ukrajini

Kao tvrtka s globalnim dosegom osjetili su utjecaj poremećaja u distribucijskim kanalima, posebice situaciju u Ukrajini.

”Ponosni smo na naš tim, koji je srž naše tvrtke i koji Laser Ing doživljava kao vlastitu tvrtku. Njihov rast i profesionalnost razvijali su se usporedno s tvrtkom, što nas je učinilo sinonimom za kvalitetu i pouzdanost u industriji. Očuvanje i razvoj našeg tima, te održavanje liderske pozicije na tržištu tijekom proteklog desetljeća su naši najveći uspjesi’’, izjavio je Kaščel.

Surađivali su s brojnim poznatim imenima poput Bugatti Rimac, Siemens i Weinig Dimer. Za njih su suradnje s ovim priznatim industrijskim gigantima partnerstva u kojima zajedno rade na razvoju i inovacijama koje oblikuju budućnost industrije. Ne samo da surađuju s inozemnim tvrtkama, već je ta tvrtka i sama prisutna na stranom tržištu, točnije u Sloveniji, Austriji i Njemačkoj.

Kaščel procjenjuje kako su u Hrvatskoj prepoznati po inovacijama i suradnji na složenim projektima, dok u Austriji i Njemačkoj prednost daju efikasnosti i prilagodljivosti proizvodnih procesa kako bi zadovoljili visoke standarde kvalitete.

Iskorak na strana tržišta
”Naša ekspanzija na strana tržišta bila je strateški planirana i temeljila se na čvrstim temeljima koje smo izgradili na domaćem tržištu, uzimajući u obzir i dugogodišnje privatne odnose koje je uspostavio moj otac. Prepoznavanje i uzimanje prilika u inozemstvu rezultiralo je značajnom potražnjom naših usluga, posebno na tržištima kao što su austrijsko i njemačko’’, napominje predsjednik Uprave Laser Inga.

Kao tvrtka s globalnim dosegom osjetili su utjecaj poremećaja u distribucijskim kanalima, posebice situaciju u Ukrajini, koja je glavni izvoznik metalurgije za europsko tržište. No svojom prilagodljivošću, kaže Kaščel, uspjeli su održati kontinuitet poslovanja.

”Ovo je odličan primjer prednosti koje donosi obiteljsko poduzeće, posebice u smislu brzog reagiranja na tržišne promjene i efikasne interne komunikacije. Naša sposobnost brzog donošenja odluka i prilagodbe poslovnih strategija u realnom vremenu bila je ključna u održavanju stabilnosti naše operativne aktivnosti’’, zaključuje Kaščel.

Komentirajte prvi

New Report

Close