Domaća tvrtka koja nagrađuje svoje cijepljene radnike ostvarila vrhunske rezultate

Autor: Poslovni.hr , 04. veljača 2022. u 08:58
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL

Broj radnika pak tijekom godine povećan je za petinu, odnosno oko 70 ih je više nego prethodne godine

Tvrtka Plamen iz Požege, prema riječima prokurista Vinka Matijevića, ostvarila je lani 280,6 milijuna kuna prihoda, što je rast od čak 67 posto u odnosu na prethodnu godinu. Neto dobit iznosila je 49 milijuna kuna i bila je za 70 posto viša, piše u četvrtak Radio Vallis Aurea.

Izvoz je iznosio 246,7 milijuna kuna i porastao je za 72 posto. Broj radnika pak tijekom godine povećan je za petinu, odnosno oko 70 ih je više nego prethodne godine. Tako danas u Plamenu radi oko 420 ljudi. No, to nije sve: prosječno neto primanje iznosi oko 8200 kuna mjesečno, što je rast od 15 posto, a minimalac u tvrtki je 6542 kune.

Inače, Plamen je uspješna tvrtka koja izvozi gotovo 90 posto svojih proizvoda od lijevanog željeza, a poznata je i po kaminima, pećima i drugim metalnim proizvodima slične namjene, prenosi Danica.

Požeška je tvrtka nedavno dospjela u fokus javnosti nakon što je direktor pozvao sve necijepljene radnike da se prijave na cijepljenje, kao i one koji trebaj primiti treću dozu. Ako se odazovu, na plaći za siječanj dobit će oko 340 kuna neto.

Ako se ne cijepe, od 1. veljače više neće dobivati stimulaciju na plaći u iznosu od 400 kuna bruto mjesečno, niti će sudjelovati u raspodjeli 13. plaće. Osim toga, neće moći obavljati rukovodeće funkcije u tvrtki, napisao je direktor na oglasnoj ploči u tvrtki. Nije poznato je li njegov poziv naišao na odaziv radnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close