Domaća hotelska kompanija u potpunu rekonstrukciju hotela u Makarskoj ulaže 67 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. rujan 2021. u 12:24
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

“Novi koncept dizajniran je za moderne putnike koji traže slobodu izbora, moderni dizajn i autentično iskustvo destinacije uz puno poštovanje prema prirodi i okruženju”, dodaju oko budućeg izgleda i ponude hotela.

Hotelska kompanija Imperial Riviera ulaže 67 milijuna kuna u repozicioniranje makarskog hotela Dalmacija, koji bi slijedom toga od iduće sezone potpuno rekonstruiran i s novim konceptom poslovao pod brendom “Places hotel by Valamar”, izvijestili su u utorak iz Imperijala.

Taj iznos ulaganja u hotel Dalmacija u Makarskoj odobrio je Nadzorni odbor Imperial Rivijere, iz koje ističu da je to nastavak petogodišnjeg ciklusa ulaganja u hrvatski turizam kojeg su zajednički pokrenuli AZ mirovinski fondovi i hotelska grupacija Valamar Riviera.

Tome dodaju da je nakon privatizacije poduzeća Imperial i Hoteli Makarska, te kasnijeg pripajanja i povećanja kapitala u Imperial Rivijeri, u proteklom razdoblju investirano ukupno 580 milijuna kuna u repozicioniranje hotela Parentino, Meteor, Padova, Imperial i kamp Padova.

“Covid kriza privremeno je zaustavila i usporila plan ulaganja zbog čega su investicije započete 2019. finalizirane tek u 2021. Odobrenje ulaganja u hotel Dalmacija predstavlja djelomičan ‘restart’ investicijskog ciklusa”, kažu iz Imperial Rivijere, komentirajući i da je “turistička sezona pokazala potencijal brzog pokretanja hrvatskog turizma te priliku za daljnji rast i razvoj turizma visoke dodane vrijednosti”.

Za hotel Dalmacija ističu da će uz ulaganje od 67 milijuna kuna biti kompletno rekonstruiran i preuređen u skladu sa standardima Valamarovog “Places” (originalno [PLACES]), te će time, nakon jednog na Hvaru, od iduće sezone postati drugi hotel pod tim brendom.

“Novi koncept dizajniran je za moderne putnike koji traže slobodu izbora, moderni dizajn i autentično iskustvo destinacije uz puno poštovanje prema prirodi i okruženju”, dodaju oko budućeg izgleda i ponude hotela.

Imperial Riviera u portfelju ima sedam hotela, tri turistička naselja i dva kampa na otoku Rabu, u Poreču i Makarskoj, u kojima je ukupno čini 3.498 smještajnih jedinica, kapaciteta za prihvat gotovo 10 tisuća gostiju.

Od 2016. najveća hotelska grupacija u Hrvatskoj Valamar Riviera zadužena je za upravljanje turističkim poslovanjem tog cjelokupnog portfelja.

Komentirajte prvi

New Report

Close