Dodijeljene nagrade najvećim izvoznicima: Prvi ostvarili rekordnih 1,54 milijarde kuna prihoda i 102 milijuna kuna neto dobiti

Autor: Ana Blašković , 08. rujan 2020. u 12:04
FOTO: AD Plastik

Ova godina malo će nas usporiti, nikako ne zaustaviti, važno je reći da sada imamo 50 projekata na kojima radimo, rekao je Došen.

Solinska tvrtka AD Plastik nagrađena je Zlatnim ključem za najboljeg velikog izvoznika u 2019. godini na tradicionalnoj konferenciji Hrvatskih izvoznika koja se s nekoliko mjeseci odgode zbog korna krize u utorak održava u Zagrebu. Prvi među najvećim izvoznicima, AD Plastik ostvario je rekordnih 1,54 milijarde kuna prihoda i 102 milijuna kuna neto dobiti uz ugovorenih 215 milijuna eura novih poslova. 
 
Predsjednik Uprave AD Plastika Marinko Došen zahvalio je na nagradi rekavši da je ona posljedica predanog rada zaposlenika te ulaganja u rast i razvoj kompanije. “2019. bila je jedna od najuspješnijih u povijesti. Ova godina malo će nas usporiti, nikako ne zaustaviti, važno je reći da sada imamo 50 projekata na kojima radimo”, rekao je Došen. 
 
Vodnjanski Infobip, najveća domaća IT kompanija sa 602 milijuna eura prihoda u 2019. koja izvozi 96 posto svojih usluga, ponio je nagradu za najboljeg srednjeg izvoznika, dok je među malim i mikro izvoznivima u prošloj godini nagrađena tvrtka Jadrantuna koja je 90 posto svog uzgoja tune prošle godine izvezla na japansko sushi i sashimi tržište. 
 
Pliva Hrvatska, najveća domaća farmaceutska kompanija, ponijela je priznanje za najinovativnijeg izvoznika u 2019., kao i najboljeg izvoznika na tržište SAD-a. Pliva zapošljava 2400 djelatnika, a u 2019. ostvarila je 4,8 milijardi kuna prihoda i gotovo milijardu kuna dobiti.
 
Za izvoz na tradicionalno najveće, talijansko tržište, u konkurenciji Brodograđevne industrije Split i Rockwoola Adriatic laureatom je proglašen adrisov Cromaris, tvrtka koja 84 posto godišnje proizvodnje ribe izveze, ponajviše u susjednu Italije.

Komentirajte prvi

New Report

Close