Dobar dan za pet Riječana, zaposlili se u Croatia osiguranju

Autor: Božica Babić , 03. srpanj 2013. u 15:01
Press foto

Pet Riječana dobilo je priliku za stalno zaposlenje, toliko je naime novih radnih mjesta donijela danas otvorena stanica za tehnički pregled vozila (STP) u vlasništvu Grupe Croatia osiguranje (CO), odnosno tvrtke kćeri Croatia-tehnički pregledi.

Pet Riječana dobilo je priliku za stalno zaposlenje, toliko je naime novih radnih mjesta donijela danas otvorena stanica za tehnički pregled vozila (STP) u vlasništvu Grupe Croatia osiguranje (CO), odnosno tvrtke kćeri Croatia-tehnički pregledi.

Grupa CO s riječkom lokacijom ukupno ima 45 stanica za tehnički pregled vozila diljem Hrvatske. Nova STP u Rijeci ima tri tehnološke linije, sagrađena je prema europskim standardima i jedna je od najsuvremenije opremljenih u regiji. Iako mnogi vozači pristupaju tehničkom pregledu vozila kao još jednoj obvezi, Croatia tehnički pregledi naglašavaju da je kvalitetna usluga tehničkog pregleda ključan čimbenik sigurnosti na cestama.

„Važno je reći da su tehnički pregledi u zemlji već dulje usklađeni s direktivama EU. Tehnički pregledi vozila nisu samo tehnička, već i moralna obveza vozača, i to je osobito važno kod starijih vozila koja češće imaju tehničkih nedostataka, pa i češće uzrokuju nesreće. Postoje analize koje govore da bi redovitim tehničkim pregledima mogle biti spašene tisuće života. Zbog toga se u mnogim zemljama EU-a, uključujemo u Hrvatskoj, poštuju kratki intervali od godinu dana u kojima se tehnički pregledi moraju obavljati.Pozivamo vozače da budu savjesni po tom pitanju.“ rekao je na otvorenju direktor Croatia tehničkih pregleda Josip Vuksanović.

„Croatia osiguranje je vodeći osiguravatelj u zemlji i regiji, a spremni smo ostvariti značajnu poziciju i u osigurateljnom području EU. Vodeći smo i pojedinačno u osiguranju vozila, gdje nas očekuju značajnije promjene. Ulaskom u EU povećavaju se svote osiguranja za osobna vozila čak 10 puta te će sada iznositi 1,2 milijuna eura za štete na stvarima i 5,6 milijuna eura za štete na osobama. To će osiguranicima omogućiti najveću moguću financijsku zaštitu, a budući da znamo da na tržištu još uvijek postoji zabrinjavajuće visok postotak neosiguranih vozila, nadamo da će neosigurane vozače potaknuti na odluku o ugovaranju osiguranja“ rekao je predsjednik Uprave Croatia osiguranja Krešimir Starčević.

 

Komentari (1)
Pogledajte sve

tko je primljen [emo_naivan]

New Report

Close