Dm blizu tri milijarde kuna, investirat će 80 milijuna

Autor: Marta Duić , 10. studeni 2022. u 22:00
Čelnik dm-a Mirko Mrakužić/E. Elveđi/PIXSELL

Prokuristica Gordana Picek nadovezala se da će kompaniju transformacija iz kune u euro koštati oko milijun eura.

Uprava dm-a predstavila je jučer poslovne rezultate i projekte koji su za ovu kompaniju obilježili proteklu poslovnu godinu.

“Ostvarili smo 2,68 milijarde kuna prometa što je rast od gotovo 14 posto. Dobit od 66,6 milijuna kuna, nešto niža nego lani kada je bila 67,2 milijuna. Dnevno u dm dođe 87.000 kupaca, što je rast od gotovo 10%.

Ove godine 61,2 milijuna kuna uloženo u prodavaonice, a investiralo se i u razvoj online shopa. Najveći izazov bit će uvođenje eura”, poručio je direktor Mirko Mrakužić istaknuvši kako dm u 2023. planira uložiti više od 80 milijuna kuna u razvoj prodajne mreže, asortimana i digitalizaciju poslovanja.

Prokuristica Gordana Picek nadovezala se da će kompaniju transformacija iz kune u euro koštati oko milijun eura.

“Naš online shop bilježi rast prometa od 75 posto u odnosu na prvu godinu, 41,6 milijuna kuna ostvario je u ovoj godini. Imamo 250 narudžbi dnevno”, kaže Dario Klemar, voditelj resora informatike, financija, računovodstva i kontrolinga, koji se pohvalio da je dm aplikacija u šest mjeseci imala 300.000 preuzimanja.

Kompanija je već godinama među najpoželjnijim poslodavcima, a osim povećanja plaća u siječnju, plaće su rasle i u lipnju tako da je prosječna neto plaća u njihovim prodavaonicama nešto više od 11.000 kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close