Delo: Predsjednik Uprave Mercatora danas podnosi ostavku

Autor: Poslovni.hr , 05. travanj 2017. u 09:21
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Delo ističe kako do sada dobavljači Mercatora nisu, upravo zbog navedenog sporazuma, trpjeli nikakvih poteškoća vezanih uz Agrokor.

Na današnjoj izvanrednoj sjednici NO Mercatora u Zagrebu s mjesta predsjednika uprave te tvrtke odstupit će Toni Balažič. Prema informacijama koje prenosi ljubljansko Delo, Balažič je sam odlučio napustiti tvrtku.

Taj mladi menadžer, koji je prije Mercatora vodio Fructal i Žito, krajem prošle godine je upravljao teškim pregovorima s bankama i vjerovnicima Mercatora te uspio postići dogovor koji je zaštitio Mercator od teškoća kroz koje prolazi Agrokor.

Delo ističe kako do sada dobavljači Mercatora nisu, upravo zbog navedenog sporazuma, trpjeli nikakvih poteškoća vezanih uz Agrokor.

No, sasvim je jasno da će prije ili kasnije doći do preljevanja problema i na Mercator i njegove dobavljače. Stoga poznavatelji prilika ocjenjuju da je Balažič bio pod pritiskom da napusti svoj položaj. Vjeruje se da iza odluke stoji sam Ivica Todorić, prenosi Jutarnji list.

Komentari (1)
Pogledajte sve

A tko će ako ne Ivica Todorić stajati iz smjene Balažića!!! Vlasništvo nad MERCATOREM: Agrokor Investments, B.V.; 28,64% i Agrokor, d.d.; 59,47%, Članovi Nadzornog sveta ili Nadzornog odbora su: Ante Todorić – predsednik,Matej Lahovnik – namestnik predsednika,Damir Kuštrak,Ivan Crnjac,Darko Knez,Ivica Mudrinić,Veljko Tatič,Vesna Stojanović i Matjaž Grošelj.
Važno: Balažića će slovenci slaviti kao nacionalnog junaka jer je spasio slovenske banke i slovenske dobavljaće od horora Agrokor. Međutim i Ivica Todorić bi ga isto tako trebao slaviti,zato što mu je omogućio da se u ovim teškim trenutcima može osloniti na Mercator kao izlaznom strategijom!!!!

New Report

Close