Dalekovod rastao 20%, ugovoreni poslovi vrijedni 281 mil. eura

Autor: Poslovni dnevnik , 26. veljača 2024. u 06:23
Tomislav Rosandić, predsjednik Uprave Dalekovoda/SAŠA ČETKOVIĆ

Grupa je zaključno s 31. prosinca 2023. imala Knjigu ugovora u iznosu većem od 281 milijuna eura.

Iako makroekonomske i političke okolnosti još pozivaju na oprez, na svim tržištima na kojima Dalekovod Grupa posluje (Hrvatska, Švedska, Norveška, Slovenija, BiH, Makedonija, Njemačka te Srednji Istok) prisutan je rast poslovnih aktivnosti u našem segmentu poslovanja, uz snažan investicijski zamah, objavila je u financijskom izvješću za prošlu godinu uspješna kompanija čiji je napredak poslovanja naročito primjetan u tenderskim aktivnostima i novom ugovaranju.

Grupa je zaključno s 31. prosinca 2023. imala Knjigu ugovora u iznosu većem od 281 milijuna eura što povoljno utječe na očekivani rast i predvidivost prihoda u sljedećem razdoblju, kao i na očekivan rast profitabilnosti. U 2023. tako je zabilježen rast poslovnih prihoda od 20% u odnosu na 2022., a isti su iznosili 168 milijuna eura.

“Ovo je očekivani nastavak trenda koji je prisutan od druge polovice 2022. te u prvih devet mjeseci 2023., a na rast prihoda Grupe najznačajniji utjecaj imalo je matično društvo, Dalekovod d.d. te Dalekovod OSO d.o.o.

Normalizirana EBITDA Grupe u izvještajnom razdoblju iznosi 7,8 milijuna eura i veća je za 1,7 milijuna eura u odnosu na prethodno razdoblje, stoji u izvješću koje potpisuje predsjednik Uprave Tomislav Rosandić.

Komentirajte prvi

New Report

Close