Dalekovod povećao kvartalni prihod, ugovoreni poslovi vrijedni 247 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. travanj 2023. u 15:01
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Tvrtka očekuje nastavak dobrog poslovanja te navodi da su pred njom brojni novi značajni projekti u Hrvatskoj, zemljama u regiji i tržištima diljem Europe.

Dalekovod Grupa ostvarila je u prvom kvartalu rast poslovnih prihoda od 19 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje i oni su iznosili 28 milijuna eura, a na kraju ožujka vrijednost ugovorenih poslova bila je veća od 247 milijuna eura, priopćio je Dalekovod u srijedu.

EBITDA grupe u prvom kvartalu iznosila je 871 tisuću eura i veća je za 3,4 milijuna eura u odnosu na prethodno razdoblje kada je ostvarena negativna EBITDA u iznosu 2,6 milijuna eura.

“Takvom ostvarenju najviše doprinosi efikasna izvedba i visoka razina ugovorenih poslova, a iako je uobičajeni sezonski efekt i nešto lošije vrijeme od očekivanog utjecalo na odgađanje radova na pojedinim projektima, ostvarena EBITDA je na razini očekivane”, kažu u Dalekovodu.

Tvrtka očekuje nastavak dobrog poslovanja te navodi da su pred njom brojni novi značajni projekti u Hrvatskoj, zemljama u regiji i tržištima diljem Europe.

Tijekom proteklog razdoblja Dalekovod je, kako se navodi, na domaćem tržištu ugovorio radove na značajnim nacionalnim infrastrukturnim projektima poput opremanja dijela obilaznice Omiša, a izvodit će radove i na revitalizaciji dalekovoda Konjsko – Krš Pađene – Brinje. Intenziviraju se i radovi na projektu HŽ Infrastrukture na dionici Hrvatski Leskovac – Karlovac, koje Grupa izvodi za Strabag u vrijednosti od 20 milijuna eura, dok su brojni projekti energetske i prometne infrastrukture u pripremi.

Tu su i inozemni projekti među kojima su ugovor za Elektro Sloveniju o obnovi dalekovoda Divača – Pivka – Ilirska Bistrica.

Komentirajte prvi

New Report

Close