Čudo iz Oriovca bez kazni i kredita

Autor: Poslovni.hr , 28. prosinac 2015. u 10:35
Vlasnik Rekord tima Marko Pejić/Ivica Galović/ PIXSELL

Stabilnost tvrtke gradili su svojim kapitalom i bez kredita, pa što se njih tiče banke mogu i propasti.

Oriovački Rekord tim rijedak je primjer uspješno organizirane i društveno odgovorne tvrtke koja u 40 godina postojanja nije počinila niti jedan prekršaj u poslovanju.

U ovu tvornicu spužvica za kućanstvo, koja paralelno razvija tekstilni, vrtni te program zaštite okoliša, kroz desetljeća su dolazile sve moguće inspekcije, ali nikada nisu pronašle niti jednu manjkavost zbog koje bi ih mogle prijaviti.  "U Ministarstvu financija nisu vjerovali slavonskobrodskim poreznim inspektorima, pa su nam poslali tri inspektora iz Zagreba. Češljali su nas tri tjedna, više puta prevrtali svaki papir i čudili se što ne mogu pronaći ništa sporno. Na kraju su otišli razočarani", kaže vlasnik tvrtke Marko Pejić, ponosan što svih ovih godina nije morao platiti niti jednu kaznu.

Stabilnost tvrtke Oriovčani su gradili svojim kapitalom i bez kredita. Po njima bi, kaže Pejić, banke mogle propasti. Sve porezne obveze, plaće i doprinose radnicima podmiruju na vrijeme. U posljednje tri godine uložili su 5,5 milijuna kuna vlastitih sredstava u nove proizvodne pogone, strojeve i halu. Danas imaju 15 milijuna kuna zadržane dobiti.

Izvoze u Europu, Ameriku i Afriku. Stoga ne čudi što im je u povodu 40. godišnjice postojanja i rada uručeno priznanje Hrvatske gospodarske komore za izniman doprinos u razvoju hrvatskog gospodarstva. "Naša poslovna politika je da 40 posto dobiti zadržimo, 50 posto investiramo, a svega 10 posto potrošimo. Moj novac je pošteno zarađen, a samo pošteno zarađen novac je blagoslovljen", istaknuo je Pejić. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ti poreznici koji tužno odlaze, kada nemaju kaznu za naplatiti…umjesto da uruče medalju hrabrosti za uspiješno plaćeni porez! Apsurdistan?! 😉

New Report

Close