Ciljaju poziciju regionalnog e-commerce lidera, a potrebni koraci su učinjeni

Autor: Lucija Špiljak , 05. kolovoz 2021. u 22:00
Tana i Viktor Zimmermann, Aleksandar Lončar, Dario Krešić, Andreja Grubišić, Neven Marić, Mate Lovrić i Katarina Šimac/PD

U samo tri godine od osnivanja Bazzar je narastao za 2821% na 15,6 milijuna kuna, smjestivši se među najbrže rastuće tehnološke kompanije u CE Europi.

“Želimo postati regionalni e-commerce lider”, jasno kažu brat i sestra Tana i Viktor Zimmerman, osnivači i vlasnici platforme za online kupovinu Bazzar.hr koja je ovaj tjedan zaključila svoje prvo institucionalno financiranje kojim su najavili ekspanziju na regiju.

Riječ je o investiciji češkog private equity fonda EMMA Capital koji je usmjeren na tržišta u razvoju u srednjoj i jugoistočnoj Europi, a premda iznos ostaje tajna, iz Bazzara kažu da će investiciju iskoristiti za jačanje na hrvatskom tržištu i iskorak u regiju.

Ova online platforma, često u javnosti nazivana i hrvatskim pandanom Amazonu, danas broji više od 330.000 registriranih korisnika što je više od 35% ukupnih korisnika interneta u Hrvatskoj.

Međusobno povjerenje

“Budući da smo bili svjesni da nam je za brzu ekspanziju potreban snažan partner koji će prepoznati našu viziju, izvrsnost poslovnog modela i potencijal za uspjeh na ciljanim tržištima, početkom 2021. smo započeli pregovore s potencijalnim investitorima.

Kada je s druge strane došao partner koji je prepoznao sve navedeno te se pokazao kao savršeni match, sama finalizacija transakcije je bila vrlo brza i jednostavna. Izuzetno smo sretni što je EMMA Capital od sada naš partner i sigurni smo u daljnji uspjeh Bazzara.

Od prvog dana cijela ova transakcija napravljena je na međusobnom povjerenju te je rezultat toga je da naš partner EMMA Capital ulazi u manjinski udio i da upravljanje kompanije i dalje ostaje u rukama osnivača”, pojašnjava u razgovoru za Poslovni dnevnik Tana Zimmermann koja je platformu s bratom Viktorom pokrenula 2015. godine unutar matične tvrtke Prati me d.o.o.

U samo tri godine od osnivanja Bazzar je narastao za 2821% na 15,6 milijuna kuna, smjestivši se među najbrže rastuće tehnološke kompanije u CE Europi. Temeljem tih rezultata uvršteni su 2019. na Deloitteovu listu najbrže rastućih tehnoloških kompanije CE regije, zauzevši 5. mjesto kao najbolje pozicionirana hrvatska tvrtka.

Iste su godine na Deloitteovoj listi najbrže rastućih tehnoloških kompanija EMEA regije zauzeli 39. mjesto, opet kao najbolje pozicionirana hrvatska tehnološka tvrtka. Potvrdili su svoju poziciju lani kada su se ponovno našli na istoj listi.

“Vjerujemo da ćemo to i nastaviti u godinama koje dolaze, za što nas ohrabruju rezultati iz 2020. kada smo ostvarili više od 50 milijuna kuna prihoda. Bila je to peta godina zaredom u kojoj je Bazzar ostvario 100%-tni rast prometa bez investicija ili kredita i odlučili smo krenuti sa širenjem izvan granica Hrvatske, točnije na tržišta zemalja regije”, pojašnjava Zimmermann čiji je Bazzar prvi pokrenuo Supermarket, dostavu namirnica i proizvoda iz Supermarketa u svaki kutak Hrvatske, a tvrde i da su trenutno lider u opcijama plaćanja kojih nude čak šest, uključujući kriptovalute.

Širenje timova

Na projektu Bazzara u Hrvatskoj trenutno radi 40 zaposlenika, a kako Zimmermann ističe, ponosni su na cijeli tim za koji kažu da je posvećenošću, marljivim radom i trudom izravno pridonio poslovnom uspjehu platforme.

“Temeljem plana ekspanzije planiramo slično organizaciju i u zemljama regije, te sukladno rastu poslovanja dalje širiti timove. Ove godine opet planiramo nastaviti s rastom od više od 100% u odnosu na godinu prije. Očekujemo i prve rezultate tržišta izvan Hrvatske. Iznimno smo zahvalni našim vjernim kupcima koji od su od samog početka prepoznali našu vrijednost.

Uvijek smo osluškivali njihov feedback te temeljem istog konstantno poboljšavali naše poslovne procese i podizali iskustvo online kupovine na višu razinu. Upravo su nas naši kupci naučili da brzo reagiramo, budemo proaktivni te se prilagođavamo njihovim potrebama”, zaključuje Tana Zimmermann.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kakav lider, 7 godina nakon pokretanja još uvijek drže manje od 1/6 prometa eKupi platforme. Ako ih dosad nisu ni blizu stigli kada će, a ima i drugih konkurenata.

New Report

Close