Cemex od 1. travnja s novom Upravom od 5 članova

Autor: Suzana Varošanec , 17. ožujak 2022. u 22:00
Velimir Vilović/PD

Nakon 23 godine uspješnog rada na raznim pozicijama direktor Velimir Vilović odlazi iz tvrtke koju će od 1. travnja voditi peteročlana Uprava.

Na važnost suradnje industrije i akademske zajednice ukazuje primjer Cemex Hrvatske, tvrtke koja u suradnji sa splitskim Fakultetom građevinarstva, arhitekture i geodezije razvija projekt usmjeren rješavanju problema odvodnje, tj. upravljanja oborinskim vodama u urbanim sredinama.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 11,28 milijuna kuna od čega se 6,35 milijuna sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projekt će završiti u kolovozu 2023. godine, a tvrtka planira uslugom projektiranja i izvođenja inovativnog i cjelovitog sustava odvodnje obogatiti svoju tržišnu ponudu, priopćili su iz Cemexa koji uskoro dobiva novu Upravu.

Nakon 23 godine uspješnog rada na raznim pozicijama direktor Velimir Vilović odlazi iz tvrtke koju će od 1. travnja voditi peteročlana Uprava.

Novi predsjednik Uprave je ekonomist Alen Voloder čiji se karijerni put u Cemexu razvijao u sektoru lanca opskrbe – od lani je obnašao i dužnost direktora, dok je prije dolaska u Cemex radio u poslovnom upravljanju sa specijalizacijama u nabavi, projektnom upravljanju te IT industriji.

Novi članovi Uprave bit će dosadašnji sektorski direktori: Kristina Buzov, Mirela Kotarac, Joško Težulat i Marijan Vuko. Strateški smjer razvoja i poslovanja Cemex Hrvatska, navode, ostaje isti kao dosad.

Komentirajte prvi

New Report

Close