CCS spašava Puljanku od stečaja

Autor: Suzana Varošanec , 17. travanj 2016. u 22:00
Foto: PIXSELL

Pristupaju dugu i brzo isplaćuju.

Zagrebačkoj tvrtki CCS koju vodi Predrag Đorđević, inače većinski vlasnik Puljanke i šef njezina NO-a, Trgovački sud u Pazinu odobrio je pristupanje dugu pulske tvrtke. Sam Đorđević dostavio je izjavu o pristupanju dugu tog trgovačkog društva ovjerenu od strane javnog bilježnika.

To otklanja  prijetnju stečaja jer je obustavljen prethodni postupak koji je trajao od veljače radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečaja, ali ujedno omogućuje i provođenje restrukturiranja sukladno sklopljenoj nagodbi. Da će Puljanka biti spašena, odnosno da rade na deblokadi društva, Poslovnom dnevniku najavila je nova predsjednica Uprave Puljanke Ivana Legin. Danas dodatno poručuje vjerovnicima da mirno spavaju: "Uprava Puljanke nastavit će sa započetim procesima u restrukturiranju poslovanja društva, a sve u cilju ispunjenja preuzetih obveza", kaže Legin.

Stečaj je tvrtki zaprijetio u veljači, kad je Fina zakonskim automatizmom podnijela stečajni prijedlog zbog blokade duže od 120 dana. U konkretnom postupku utvrdilo se da blokada traje 176 dana, odnosno prošlog je tjedna iznosila 16,69 milijuna kuna. No, pristupanje dugu donijelo je preokret i ishod koji je pozitivan za vjerovnike, radnike i lokalnu zajednicu, a također i državu koja u Puljanki drži kontrolni paket. Naime, CCS se obvezao da će najkasnije u roku od dva mjeseca ispuniti sve dospjele obveze Puljanke. Isto vrijedi i za ostale koje u vrijeme pristupanja duga već postoje, i to kako budu dospijevale, pa restrukturiranje ide dalje.

Komentirajte prvi

New Report

Close