Čateksov dobar skor pogurao posao s MORH-om

Autor: Poslovni dnevnik , 26. listopad 2020. u 22:00
Međimurska tvrtka u 9 mjeseci imala znatni rast prihoda i dobiti/IVO ČAGALJ/PIXSELL

Ukupni prihodi iznosili su 81,8 milijuna kuna, 30% više nego u tom razdoblju 2019

Dobit čakovečke tekstilne industrije Čateksa za prvih devet ovogodišnjih mjeseci iznosi 6,8 milijuna kuna, što je znatno više u odnosu na 3,3 milijuna lani, pokazuje financijski izvještaj.

Ukupni prihodi iznosili su 81,8 milijuna kuna, 30% više nego u tom razdoblju 2019. Ukupni rashodi su sa 74,9 milijuna kuna 25% viši.

Čateks je iskazao i primitak od državne potpore za očuvanje radnih mjesta od 2,66 milijuna kuna za ožujak i travanj, za svibanj nije tražio. Prihod od prodaje na domaćem tržištu iznosio je 24,5 milijuna kuna (+5%).

U izvještaju se kaže da je na rast prihoda utjecao početak realizacije posla opremanja MORH-a u 3. kvartalu i završetak ukupne realizacije opremanja MUP-a.

Ukupni promet u izvozu, s 53,7 milijuna kuna, je 38% viši, a temelji se na značajnom povećanju realizacije u medicinskom programu zbog pandemije koronavirusa. No, dodaje se, vrlo značajan rast je i u prodaji iz programa Home, pretežito od kupaca s online distribucijom proizvoda u svijetu.

Udio izvoza u prihodima od prodaje iznosi 69 posto. Popunjenost kapaciteta do kraja godine je dobra, no trenutačni je problem planirati i organizirati rad zbog sve više zaraženih koronavirusom u Čakovcu i Međimurju.

Komentirajte prvi

New Report

Close