Carwiz ucrtao novo tržište gdje iznajmljuje vozila – Rumunjsku

Autor: Darko Bičak , 16. siječanj 2022. u 22:00
Krešimir Dobrilović, osnivač i vlasnik Carwiz rent-a-cara/PD

U dvije godine postao jak igrač u sektoru rent-a-cara.

Dok je rent-a-car (RAC) tržište u čitavom svijetu pa i turističkoj Hrvatskoj u korona krizi spalo na niske grane, hrvatski RAC franšizer Carwiz je situaciju iskoristio za razvoj i širenje poslovanja, a nova destinacija im je Rumunjska.

Kako je pojasnio Krešimir Dobrilović, osnivač i vlasnik Carwiz rent-a-cara, nakon potpisivanja ugovora s novim rumunjskim partnerom očekuje se otvaranje ureda Carwiza u međunarodnoj zračnoj luci Aurel Vlaicu u glavnom gradu Bukureštu sredinom godine, a zatim i ureda u većim gradovima Cluj Napoca i Târgu Mures.

Oporavak već na djelu
U samo dvije, uglavnom koronske godine, Carwiz je tako potpisao više od dvadeset partnerstava sa zemljama diljem Europe i svijeta, etablirajući se kao glavni igrač u industriji rent-a-cara.

Carwiz je sada dostupan u Hrvatskoj, Grčkoj, Srbiji, Albaniji, Islandu, Češkoj, Poljskoj, Portugalu, Maroku, St. Maartenu (nizozemski teritorij u Karibima, op.ur.), Latviji, Turskoj, Bosni i Hercegovini, Cipru, Americi, Mauricijusu, Malti, Crnoj Gori i Rumunjskoj, počevši od ove godine.

Dobrilović očekuje da će oporavak RAC-a u Hrvatskoj ovisiti prvenstveno o trendovima turističkih i poslovnih putovanja, kako od lokalnih putnika, tako i u glavnim emitivnim tržištima koja generiraju dolazak avio-putnika u Hrvatsku.

“Oporavak avioprometa se već događa, uvode se brojne nove avio-destinacije, veliki broj avio kompanija već je počeo ponovno letjeti u Hrvatsku tijekom 2021. što se pokazalo kao znak ubrzanog oporavka cjelokupne industrije putovanja, suprotno predviđanjima.

To je imalo direktan pozitivan utjecaj na RAC u Hrvatskoj, a predviđam da će broj avio-putnika u Hrvatsku i ove godine biti u porastu u odnosu na 2021. i vjerujem da RAC u Hrvatskoj može planirati optimistično nadolazeću sezonu”, kazao nam je Dobrilović.

Nužna dodatna kreativnost
Procjenjuje da će u postkoronskom razdoblju najveći izazov biti u nedostatnom broju vozila na bilo kojem tržištu namijenjen za RAC.

Rent-a-car djelatnost će svakako morati, ističe, u sljedećem periodu pokušati dodatno obogatiti ponudu kratkoročnih i dugoročnih najmova vozila korisnicima, i na tom planu treba biti dodatno kreativan.

Komentirajte prvi

New Report

Close