Čak 230 radnica preko noći otišle privatniku

Autor: Poslovni.hr , 28. listopad 2019. u 11:59
Foto: Međimurske novine

Poduzeće Meiso iz Goričana otišlo je u stečaj, a veliki broj djelatnica i djelatnika priključilo se privatnoj firmi HAIX®.

HAIX®, proizvođač funkcionalne obuće i odjeće pridružio je 230 novih djelatnica i djelatnika svom timu, pišu Međimurske novine

Novi zaposlenici rade u povećanoj proizvodnji gornjišta tvrtke HAIX® koja je 21. listopada započela sa svojim radom, stoji u priopćenju tvrtke.

Za nove djelatnice i djelatnike preuređena je hala u Prelogu te opremljena novim strojevima. Time je HAIX® uložio gotovo milijun eura u svoju podružnicu.

Prvog radnog dana HAIX® je svoje nove članove tima dočekao paketom dobrodošlice. Prije početka rada djelatnice i djelatnici dobili su odgovarajuće školovanje u za to potrebnim područjima – primjerice na temu zaštite na radu i zaštite od požara.

Markus Lins, član Uprave HAIX® Obuće i Ronald Haderer, tehnički direktor i član Uprave HAIX® Obuće vrlo su zadovoljni proširenjem proizvodnje gornjišta: „Kao obiteljsko poduzeće osjećamo se povezano s ovom regijom. Veselimo se što ovdje nastavljamo s rastom.“, poručeno je u skromnom priopćenju u kojem se nisu ni pohvalili velikim spašavanjem radništva propale tvrtke.

Snježana Dominić, direktorica Uprave poduzeća, 11. listopada o.g. predala je Trgovačkom sudu u Varaždinu zahtjev za pokretanjem stečajnog postupka za Meiso d.d. Goričan te je istog dana podnijela ostavku na mjesto člana Uprave – direktora Društva.

Shodno tome, CERP je podneskom požurio postupanje navedenog Suda te se očekuje žurno imenovanje stečajnog upravitelja za Meiso. Kako doznaju Međimurske novine, privremenom je stečajnom upraviteljicom imenovana Slavica Orehovec iz Čakovca.

Komentirajte prvi

New Report

Close