Brodosplit gradi komponente za najduži most

Autor: Marija Brnić , 21. travanj 2013. u 22:00
Tomislav Debeljak, direktor Brodosplita, očekuje plodnosnu suradnju s ZV Vikomom/PIXSELL

Ugovor vrijedan šest milijuna kuna Brodosplit je sklopio s naručiteljem ovog dijela posla Zagreb-Montaža Vikomom.

Pod vodstvom DIV-a Brodosplit je zaključio prvi posao – gradnju komponenti za najduži hrvatski most preko Drave u Osijeku koji grade Hrvatske autoceste.

Ugovor vrijedan šest milijuna kuna Brodosplit je sklopio s naručiteljem ovog dijela posla Zagreb-Montaža Vikomom. Za most duljine 2507 metara škver gradi centralnu kutiju, čelično "srce" mosta u duljini od 400 metara, širini 27,9 metara i težini od 1340 tona. Od gotovih podsklopova gradi i 35 segmenata glavnog nosača težine od 36 do 46 tona.

"Ovo je tek početak jedne nove, kvalitetne suradnje Brodosplita i ZM Vikoma, koja će se, siguran sam, nastaviti i nakon gradnje mosta", poručio je Tomislav Debeljak, prvi čovjek splitskog škvera.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Cijena 0.6 Eur/kg. Tko koga ovdje hebe. Neka mu je materijal 0.8 u startu je u gubitku 0.2 Eura/kg. A gdje je transport……Mislim da ovdje nešto ne štima ili gosn Vrdoljak nije bio u školi kad se učilo zbrajati i oduzimati.
Ak vako bude ugovarao brodove postati ćemo ozbiljna konkurencija Kini.

A kad će bit porinuće mosta? Sigurno će bit najveće u svijetu ikad. [emo_smijesak][emo_smijeh][emo_namigusa][emo_beztona][emo_ooooo][emo_zacudjen][emo_vrtimise][emo_cool][emo_mrgud][emo_plazi][emo_bijesan][emo_ljut][emo_zloban][emo_naivan][emo_euro][emo_funta][emo_dolar][emo_kuna][emo_novac][emo_palacg][emo_palacd]

Kako je ovo jadno.
Zbilja je ovo nama naša borba dala.

New Report

Close