Brodogradilište Viktor Lenac udvostručilo prihode

Autor: Poslovni.hr , 31. srpanj 2017. u 10:17
Foto: Goran Kovačić / Pixsell

U odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje prihodi su više nego udvostručeni i iznosili su 285,1 milijun kuna dok je realizirana neto dobit iznosila 19,9 milijuna kuna.

Na Lenčevim dokovima odrađeno je 36 remontnih poslova, dovršena složena preinaka islandske ribarice Atlantic Navigator, a realizirana su i dva specifična projekta – sklapanje Liebherr STS dizalica te završno testiranje integriranog sustava za intervencije u slučaju incidenta na podmorskoj bušotini u okviru Subsea Well Response Projecta. SWRP projekt je prije šest godina pokrenulo devet najvećih svjetskih naftnih kompanija, a Brodogradilište Viktor Lenac je odabrano kao partner u završnim testiranjima za koja je izradilo specijalna sidra i pružilo punu logističku podršku.

Na projektu remonta i modernizacije zapovjednog broda američke 6. flote USS Mount Whitney ugovoreni su, pak, dodatni radovi zbog kojih će američki vojni brod  u riječkom škveru ostati sve do rujna, a prihodi od tog najvažnijeg posla u ovoj godini će, kako je već najavljeno, porasti u odnosu na prvobitna očekivanja. Izgledno je i da bi odlična suradnja s Američkom ratnom mornaricom brodogradilištu mogla donijeti još jedan manji posao koncem godine.

U prvoj polovici godine ostvareno je 285,1 milijun kuna prihoda što je čak 2,2 puta više nego u istom razdoblju lani. Višestruko je porasla i dobit koja je prije oporezivanja iznosila 24,4 milijuna kuna, a kada se podvuče crta u Lenčevoj blagajni ostaje 19,9 milijuna kuna neto dobiti. Nastavak pozitivnog trenda predviđa se i u drugoj polovici godine. "Vjerujem da ćemo ovu godinu mirno privesti kraju, tržište nam je ponudilo dobre prilike i mi smo ih iskoristili. Uz već dogovorene projekte trebamo dobiti još par kvalitetnih poslova i odraditi ih rutinski tako da sačuvamo radnike od prenaprezanja i ozljeda. Polako se pripremamo za 2018. godinu, pojačavamo direktnu prodaju, posebice prema novim klijentima, a otvaraju nam se i neke nove prilike koje ćemo morati iskoristiti." – izjavio je čelni čovjek kompanije Aljoša Pavelin.

Komentirajte prvi

New Report

Close