Brodarskom Institutu ponovo prijeti stečaj

Autor: Suzana Varošanec , 18. listopad 2018. u 20:56
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Nakon što je prošle godine račun Brodarskog Instituta u vlasništvu Republike Hrvatske dospio u blokadu zbog čega mu je prijetio stečaj, a radnicima nisu bile isplaćene tri plaće te su i oni prijetili štrajkom, situacija se ipak nije stabilizirala.

Štoviše, posrijedi su i dalje poteškoće u poslovanju o kojima govori i aktualna odluka Trgovačkog suda u Zagrebu.

Nad ovim dužnikom naime upravo je pokrenut prethodni postupak radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka.

Za privremenog stečajnog upravitelja imenovan je Hrvoje Kraljičković, odlučio je TS zakazujući  za dan 5. prosinca ročište radi izjašnjenja o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka te  rasprave o uvjetima za otvaranje stečajnog postupka.

"Prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad ovim dužnikom podnijela je Financijska agencija sukladno obvezi i po ispunjenju zakonski pretpostavki iz članka iz članka 110. stavak 1. Stečajnog zakona (Narodne novine, broj 71/15 i 104/17; nastavno: SZ)", navodi se u obrazloženju ove odluke.

U prijedlogu još stoji i da je Brodarski institut na dan 19. rujna  u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana, u ukupnom iznosu od 9,9 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close