Boris Mikšić otkupom od Crosca postao jedini vlasnik CortecCrosa

Autor: Saša Paparella , 14. lipanj 2016. u 15:33
Korporacija Cortec u vlasništvu je Borisa Mikšića/S. Midžor/PIXSELL

Mikšić je važan proizvođač inhibitora za zaštitu od korozije.

Potpisivanjem ugovora između američke tvrtke Cortec i Inine tvrtke kćeri Crosco, zagrebačka tvrtka CortecCros prešla je u stopostotno vlasništvo korporacije Cortec. Cortec je dosad bio 40- postotni vlasnik tvrtke CorteCros, dok je udio od 60 posto bio u vlasništvu Crosca.  

Korporacija  Cortec u vlasništvu Borisa Mikšića jedan je od najjačih proizvođača inhibitora za zaštitu od korozije na svjetskom tržištu i prodaje svoje proizvode u preko 90 zemalja. Tvornicu bioplastike EcoCortec Mikšić je pokrenuo 2006. u Hrvatskoj, a u međuvremenu je postala europski centar za proizvodnju antikorozivnih folija na ekološkoj bazi. Ova posljednja akvizicija korporacije Cortec posljedica je širenja kompanije i dodatnog jačanja njezina  strateškog položaja u Europi.

Hrvatska će biti glavni centar tvrtke za proizvodnju i distribuciju proizvoda na europskom kontinentu i šire, ptiopćili su iz Mikšićeve tvrtke. CorteCros će se u potpunosti uključiti u novu Cortecovu strategiju poslovanja sa svojim potencijalima kao što su ured u Zagrebu i distributivni centar u Splitu, gdje se očekuje dorada proizvoda prema Cortecovoj tehnologiji. Proizvodi će biti kontrolirani novim laboratorem čija gradnja se planira u skoroj budućnosti. Split će biti i glavna europska lokacija za skladištenje Cortecovih proizvoda.

Komentari (2)
Pogledajte sve

pametni i sposobni s vidljivim postignućima nisu dobro došli u hrvatsku.

Za Borisa, za Borisa. Kod ovakvog Mikšića Hrvati izaberoše provjerene xopove Bandića i Mesića.

New Report

Close