Bivši šef Vipa ima specijalan zadatak u vodnjanskom Infobipu, a o tome piše i ugledni Bloomberg

Autor: Poslovni.hr , 23. listopad 2019. u 09:19
Foto: Dusko Marusic /PIXSELL

U pripremi za javnu ponudu svojih dionica (IPO) vodnjanski Infobip imenovao je Borisa Nemšića predsjednikom Savjetodavnog odbora tvrtke. On je do sada već surađivao s hrvatskom softver kompanijom kao neformalni savjetnik, a danas je njegova uloga formalizirana.

Kako su za Jutarnji list potvrdili u Infobipu, novi predsjednik njihovog Savjetodavnog odbora tvrtku će pripremati za potencijalni IPO na njujorškom Wall Streetu, a kako bi ga omogućio, razgovarat će i pokušati privući investitore.

– Fokusirat ću se na širu sliku, ali i na upravljanje kompanijom kako bi, ako se za to odlučimo, bili spremni za potencijalne vanjske ulagače – kazao je Boris Nemšić u razgovoru za Bloomberg.

Nemšić, kojeg hrvatska javnost poznaje kao bivšeg šefa Vipa, trenutno djeluje kao predsjednik Uprave konzultantske kompanije Delta Partners sa sjedištem u Dubaiju. Budući da se ta tvrtka bavi upravo savjetovanjem teleoperatera, medijskih kuća te IT kompanija, njegova suradnja s Infobipom, u kojem su ranije ove godine počeli pričati o mogućem listanju na burzi, ne iznenađuje.

Komentirajte prvi

New Report

Close