Bez posla ostaje 52 radnika: Ledo nakon 20 godina zatvara dio svojih pogona

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. listopad 2023. u 14:05
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL/ilustracija

Najavili su da je prioritet Leda pružiti potporu kolegama na koje ta odluka izravno utječe.

Nakon više od dva desetljeća, kompanija Ledo početkom prosinca zatvorit će pogone u Čitluku u Bosni i Hercegovini, u sklopu čega će bez posla ostati 52 zaposlenika, izvijestili su iz Leda u BiH.

“Nakon pažljivog razmatranja, donijeli smo odluku da zatvorimo proizvodni pogon u Čitluku u BiH s 1. prosincem ove godine”, navode u priopćenju za javnost.

Kako dodaju, ta odluka rezultirat će gubitkom 52 radna mjesta u Bosni i Hercegovini. Najavili su da je prioritet Leda pružiti potporu kolegama na koje ta odluka izravno utječe.

Proizvode te kompanije za tržište Bosne i Hercegovine nastaviti će proizvoditi njihove druge proizvodne kompanije. U priopćenju Leda se dodaje kako će nekoliko stotina zaposlenika, od ukupno 3.500 koliko broji te kompanija, u području logistike, prodaje, marketinga i drugih funkcija nastaviti raditi u toj kompaniji u Bosni i Hercegovini.

Ledo je u Čitluku počeo raditi 2000. godina, a u njihovim pogonima se pakirala smrznuta hrana, a svojedobno se proizvodio i sladoled.

Fortenova Grupa je 2021. prodala Ledo za 615 milijuna eura kompaniji Nomad Foods Limited, sa sjedištem na Britanskim Djevičanskim Otocima, koja je najveći europski i treći najveći globalni igrač na tržištu smrznute hrane. Fortenova grupa d.d. i Nomad Foods Limited tada su potpisali kupoprodajni ugovor za Poslovnu grupu zamrznute hrane, koja se sastojala od društava Ledo plus d.o.o., Ledo Čitluk i Frikom d.o.o. Iz Srbije te nekoliko manjih povezanih društava.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Čitluk ionako zvuči nejestivo, da ne kažem nehigijenski.

Nadam se da ce propasti, LEDO plus d.o.o.,  stoka koja je potpisivala nezakonita osiguranja Agrokoru.

New Report

Close