Beta ulaganja povećala udio u Jadranki na 89 posto

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. ožujak 2014. u 18:17
Thinkstock

Tvrtka Beta ulaganja je u javnoj ponudi za preuzimanje Jadranke isplatila i preuzela 38,9 posto dionica.

Tvrtka Beta ulaganja je u javnoj ponudi za preuzimanje malološinjske Jadranke isplatila i preuzela 38,9 posto dionica, čime je svoj udio u toj malološinjskoj hotelskoj kompaniji povećala na 89,1 posto, izvijestili su iz Beta ulaganja putem Zagrebačke burze.

Tvrtka Beta ulaganja, čiji je osnivač i vlasnik UK Promsvyaz, jedno od vodećih društava za upravljanje investicijskim fondovima u Rusiji, krajem siječnja je objavila javnu ponudu za preuzimanje dionica Jadranke, po cijeni od 700 kuna po dionici.

Beta ulaganja su do tada imala 50,18 posto dionica Jadranke, a njihovu je ponudu za preuzimanje prihvatilo 899 dioničara koji su pohranili 129.538 dionica, odnosno 38,9807 posto dionica. S obzirom na broj preuzetih dionica i cijenu iz ponude, Beta ulaganja su za tih gotovo 39 posto dionica platila 90,7 milijuna kuna.

Beta ulaganja su isplatila i preuzela sve te dionice, pa nakon ponude za preuzimanje imaju 296.377 dionica, ili 89,1402 posto dionica Jadranke, navodi se u izvješću o preuzimanju objavljenom na Burzi.

Tvrtka Beta ulaganja, iza koje stoji ruski kapital, osnovana je krajem 2012. u Zagrebu s ciljem ulaganja u turističke projekte na Sredozemlju.

Osnivač i vlasnik tvrtke je UK Promsvyaz, jedno od vodećih društava za upravljanje investicijskim fondovima u Rusiji, koje uz nekoliko otvorenih i zatvorenih fondova upravlja i jednim od vodećih mirovinskih fondova u toj zemlji, a u stopostotnom je vlasništvu jedne od vodećih ruskih banaka Promsvyazbanke, čiji je jedan od suvlasnika Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

U svojoj ponudi za preuzimanje malolološinjske Jadranke iz Beta ulaganja su bili naveli da kao strateški investitor u idućim godinama planiraju uložiti dodatna sredstva u podizanje kvalitete ponude i razvoj poslovanja Jadranke, posebno u kvalitetu postojećih smještajnih kapaciteta, uvođenje novih usluga te jačanje marketinga radi iskoraka na nova emitivna tržišta.

Također su bili naveli da podržavaju aktualne planove Jadranke, da su spremni podržavati ulaganja Jadranke i u izgradnju marine, golf igrališta, proširenje zračne luke i druge razvojne projekte, koji će ponudu Jadranke i Malog Lošinja unaprijediti na još višu razinu.

Komentirajte prvi

New Report

Close