Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Belje ove godine podiže 101 hektar novih vinograda graševine u Baranji

Autor: Eleonora Dukovac
10. travanj 2008. u 06:30
Podijeli članak —

Belje u ovoj godini podiže 101 hektar mladih vinograda graševine u Baranji, a kreću i s formiranjem vinograda zasađenih u protekle dvije godine. U beljskom profitnom centru Vinski podrum najavljuju početak poslova na planiranim investicijama ističući kako većih šteta na vinovoj lozi nema, a i sezonski radovi obavljeni su na vrijeme. Beljci su ispunili 55 posto plana kad je u pitanju sadnja novih vinograda. Prošle su godine Vinski podrumi Belja najavili kako će do 2012. godine u obnovu starih i podizanje novih nasada vinograda investirati oko 60 milijuna kuna i doći do ukupne površine od 603 hektara pod vinogradima. U vinskim strateškim planovima Agrokora je i gradnja nove vinarije u sljedećem srednjoročnom razdoblju. Namjera im je smanjiti količinu, ali i popraviti kvalitetu vina. Njihova su graševina i charodnnay već nagrađeni zlatnim i srebrnim medaljama na sajmovima u zemlji i inozemstvu.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

Belje u ovoj godini podiže 101 hektar mladih vinograda graševine u Baranji, a kreću i s formiranjem vinograda zasađenih u protekle dvije godine. U beljskom profitnom centru Vinski podrum najavljuju početak poslova na planiranim investicijama ističući kako većih šteta na vinovoj lozi nema, a i sezonski radovi obavljeni su na vrijeme. Beljci su ispunili 55 posto plana kad je u pitanju sadnja novih vinograda. Prošle su godine Vinski podrumi Belja najavili kako će do 2012. godine u obnovu starih i podizanje novih nasada vinograda investirati oko 60 milijuna kuna i doći do ukupne površine od 603 hektara pod vinogradima. U vinskim strateškim planovima Agrokora je i gradnja nove vinarije u sljedećem srednjoročnom razdoblju. Namjera im je smanjiti količinu, ali i popraviti kvalitetu vina. Njihova su graševina i charodnnay već nagrađeni zlatnim i srebrnim medaljama na sajmovima u zemlji i inozemstvu.

Autor: Eleonora Dukovac
10. travanj 2008. u 06:30
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close