Barbarić: Poboljšan rejting dodatni poticaj

Autor: Poslovni dnevnik , 23. studeni 2023. u 06:44
Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL

Promjena je uslijedila nakon što je Moody’s promijenio izglede za dugoročni rejting RH sa stabilnih na pozitivne.

Agencija Moody’s svojim posljednjim izvješćem potvrdila je postojeću ocjenu dugoročnog kreditnog rejtinga Hrvatske elektroprivrede Baa2, s tim da je izglede kretanja ocjene rejtinga promijenila sa stabilnih u pozitivne.

Promjena je uslijedila nakon što je Moody’s promijenio izglede za dugoročni rejting RH sa stabilnih na pozitivne. Istodobno je potvrđena i samostalna ocjena rejtinga HEP-a baa3.

Promjena izgleda na pozitivne odražava jaku povezanost između rejtinga HEP-a i kreditne sposobnosti države s obzirom na 100-postotno vlasništvo nad HEP-om i dominantan položaj HEP-a na hrvatskom tržištu električne energije, ocijenio je Moody’s.

“Vrlo smo zadovoljni potvrđenom ocjenom agencije Moody’s i poboljšanjem izgleda kreditnog rejtinga, koji je od 2021. na investicijskoj razini.

Drago nam je da je prepoznata strateška važnost HEP-a za Republiku Hrvatsku i ključna uloga u provedbi mjera Vlade za ublažavanje udara cijena energije na hrvatske građana i gospodarstvo.

Ova je ocjena dodatni poticaj za nastavak realizacije naših investicijskih planova s naglaskom na izgradnju obnovljivih izvora energije”, izjavio je Frane Barbarić, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede.

Komentirajte prvi

New Report

Close