Bakić više nije među deset najvećih vlasnika Petrokemije?

Autor: Tin Bašić , 18. siječanj 2013. u 12:54
Nenad Bakić (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Ime Nenada Bakića nije više među deset najvećih dioničara Petrokemije.

Ime Nenada Bakića nije više među deset najvećih dioničara Petrokemije. Prema posljednjim podacima Depozitorija, njegovog imena više nema na petom mjestu. Donedavno je na tom računu pod njegovim imenom i prezimenom bilo 111.540 dionica kutinske kompanije. Istodobno se među deset najvećih pojavio skrbnički račun Erste banke sa 90.000 dionica.

Kontaktirali smo Bakića i upitali smo ga je li prodao sve dionice Petrokemije ili ih je razvrstao po drugim skrbničkim računima. No nije želio ništa reći.

"Ne komentiram takve stvari", samo je kratko poručio Bakić. Na pokušaj dodatnog objašnjenja, budući da je riječ o najeksponiranijem domaćem privatnom ulagaču koji redovito na svom blogu komentira kretanje dionica i situacije koje se događaju oko kompanija u kojima je vlasnik, Bakić ipak nije htio ništa dodatnoga reći.

Stoga postoji vjerojatnost da je Bakić i dalje dioničar Petrokemije, samo nije poznato u kojem omjeru. Na jednom od svojih blogova kojeg je objavio 15. siječnja, u kojemu je komentirao tekst o ogromnoj skrivenoj imovini predsjednika Uprave Petrokemije Josipa Jagušta koji je objavljen u Poslovnom dnevniku, napisao je da je dioničar Petrokemije. Dva dana kasnije pisao je o Jaguštu, predsjedniku NO-a Klausu i bivšem čelniku Mesariću, no na kraju teksta nije naveo je li dioničar ili ne.

Bakić je donedavno, prema podacima Depozitorija, bio vlasnik 3,34 posto kutinske kompanije.

>>> Nakon Londona, Jagušt u Zagrebu uložio 6 mil. kn u nekretnine

>>> Jagušt: Da, zatajio sam stan u Londonu. Mandat sam spreman dati na raspolaganje

Komentari (10)
Pogledajte sve

potpuno je iskren pratite Nenadove komentare i razmišljanja o ulaganjima i vjerujte dobri ćete proći. Žao mi je da ga Stanković nije pustio u emisije Nedeljom u 2 da bar pola emisije posveti dionicama i načinu ulaganja pa bi vidjeli koliko je spreman iskreno pomoći svima oko sebe. Pozdrav svima Cobra.

A zasto bi ih zadrzao? Kad su zadnji put isplatitli dividendu? Osim toga, cim se najave neke promjene osnivaju stozer za “obranu” neradnika. Nitko pametan nece vjecno vezati cash za firmu koja partout ne zeli optimiranje procesa i promjene ka efikasnijem poslovanju.

@bestija
a koje druge kupuje?
njemu treba mali free float i veliki potencijal rasta cijene..

Pretpostavljam da g. Bakić lagano izlazi iz ovih o kojima lijepo piše i navlaći raju a potiho kupuje neke druge dok ne dođe vrijeme kada će ih afirmirati putem svoga bloga.

Jako pametno a koliko je moralno o tome bi mogli nadugo pisati.

New Report

Close