Aviva preuzela Dijagnostiku 2000, bit će još akvizicija u 2022.

Autor: Jadranka Dozan , 26. siječanj 2022. u 22:00
Ovo je četvrta investiciju u privatni sektor zdravstvenih usluga pod ‘kapom’ Provectus Capital Partnersa/PD

U Provectusu naglašavaju kako je Dijagnostika 2000 prva je privatna dijagnostička ustanova koja je bila opremljena aparatom za magnetsku rezonanciju (MR), i to još davne 1996.

U tek nešto više od pola godine investicijsko društvo Provectus Capital Partners zaključilo je i četvrtu investiciju u privatni sektor zdravstvenih usluga.

Uz dva projekta u dentalnom sektoru (poliklinike Arena i Salona Dental) te investiciju u Polikliniku Aviva – kao jednu od najvećih privatnih poliklinika u nas, najnovija potvrda ulagačke strategije okrupnjavanja u tom sektoru je objava kupnje radiološke poliklinike Dijagnostika 2000.

Njezin vlasnik postala je upravo Poliklinika Aviva koju je PCP preuzeo od Fortenova grupe sredinom rujna, i to putem fonda razvojnog kapitala ASEF koji je Provectus pokrenuo uz financijsku podršku Europskog investicijskog fonda i HBOR-a u sklopu CROGIP programa.

U Provectusu naglašavaju kako je Dijagnostika 2000 prva je privatna dijagnostička ustanova koja je bila opremljena aparatom za magnetsku rezonanciju (MR), i to još davne 1996. Uz ostalo, danas posjeduje dva najsuvremenija Siemensova aparata za magnetsku rezonancu, a osim HZZO-a ima ugovore sa svim većim osiguravajućim kućama.

“Dijagnostika 2000 ojačat će poziciju Avive u radiološkoj dijagnostici i osigurati dodanu vrijednost za više od 40 tisuća naših korisnika”, rekao je Igor Čičak, čelnik i glavni partner PCP-a te predsjednik UV-a Avive.

Ravnateljica Avive Nevenka Kovač je pak istaknula da “Aviva godinu započinje investicijom, a cilj je tijekom 2022. realizirati još njih nekoliko”, s tim da investicijski ciklus uključuje i ulaganja u opremu i zaposlenike.

Ravnatelj Dijagnostike 2000 Bojan Jernej ističe kako pružanje zdravstvene usluge na najvišoj razini zahtijeva značajna ulaganja, a uvjeren je da su u Avivi našli partnera koji to može podržati.

Komentirajte prvi

New Report

Close