Atlantic Grupa ostvarila 3,8 milijardi kuna prihoda

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. listopad 2014. u 12:10
Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Atlantic Grupa je u prvih devet mjeseci 2014. godine ostvarila 3,8 milijardi kuna prihoda od prodaje što predstavlja rast od 2,7%.

Atlantic Grupa je u prvih devet mjeseci 2014. godine ostvarila 3,8 milijardi kuna prihoda od prodaje što predstavlja rast od 2,7 posto u odnosu na isto razdoblje lani, izvijestili su iz Atlantica.

Dobit prije kamata i poreza (EBIT) iznosi 378,5 milijuna kuna i porasla je 0,7 posto u odnosu na prvih devet mjeseci 2013., dok neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 209,2 milijuna kuna i predstavlja rast od 8,2 posto.

Ukupnom rastu prihoda od prodaje, kako se navodi u priopćenju tvrtke, najviše su pridonijeli strateška poslovna područja Delikatesni namazi s rastom od 3,3 posto, Sportska i aktivna prehrana s rastom od 1,2 posto, Međunarodna tržišta s rastom od 4,2 posto te početak distribucije principala Unilever u strateškim distribucijskim područjima Hrvatska i Slovenija.

Kava se s 19,4 posto udjela u ukupnim prihodima od prodaje ističe kao najveća pojedinačna kategorija sa 734,8 milijuna kuna prihoda od prodaje.

Promatrano po tržištima, najveći rast ostvaren je na tržištu Slovenije (za 19,8 posto, na 577,2 milijuna kuna) koje čini 15,2 posto ukupnih prihoda od prodaje.

Tržište Hrvatske je najveće u ukupnom prihodu od prodaje s 25,7 posto i ostvarilo je rast od 6,4 posto, na 975,3 milijuna kuna.

Tržišta Rusije i ostalih zemlja ZND-a su ostvarila rast od 6,2 posto i čine 5,9 posto ukupnih prihoda od prodaje Grupe.

Vlastite robne marke Atlantic Grupe sudjeluju u prodaji sa 67,8 posto, distribucija proizvoda robnih marki principala s 18 posto, ljekarnički lanac Farmacia sa 6,1 posto, dok proizvodi koje Atlantic Grupa proizvodi kao privatne robne marke za velike poslovne sustave u zemlji i inozemstvu u ukupnom prihodu od prodaje sudjeluju s 8 posto.

Potpredsjednik Grupe za Financije i Informacijske tehnologije Zoran Stanković ističe kako u prvih devet mjeseci ove godine Atlantic Grupa bilježi rast poslovanja uz daljnje smanjenje zaduženosti i generiranje stabilnog novčanog toka iz operativnih aktivnosti.

Prvih devet mjeseci obilježili su uspješan početak distribucije Unileverovog asortimana na tržištu Hrvatske i Slovenije te izgradnja nove tvornice energetskih pločica Multipower iz asortimana sportske i aktivne prehrane u Industrijskom parku Nova Gradiška.

Komentirajte prvi

New Report

Close