Arriva DB ulaže još 40 mil. kuna u Panturist

Autor: Marija Brnić , 26. ožujak 2018. u 08:23
Kapital povećavaju izdanjem novih dionica/D. Javorović/PIXSELL

Nakon preuzimanja riječkog Autotransa, njemačka korporacija jača i tvrtku u Osijeku.

Njemačka međunarodna korporacija Arriva Deutsche Bahn, koja je prije pet godina preuzela osječki Panturist, namjerava značajno povećati temeljni kapital ove tvrtke.   

Još 2013. godine, nakon ulaska u Panturist, Arriva DB je s 23 milijuna kuna dokapitalizirala to autobusno prijevozničko poduzeće, podigavši njegov temeljni kapital na 23,77 milijuna kuna.

Time je stekla vlasnički udjel od 99,69 posto, a sada, pak, namjerava dodatno povećati kapital izdavanjem novih dionica za 40 milijuna kuna. Po pozivu koji je odobrila skupština dioničara, nove redovne dionice Arriva DB će upisivati i uplatiti u iznosu od 10 kuna po dionici, a postupak će se odvijati u jednom krugu zaključno s 4. travnjem.

Novom dokapitalizacijom Arriva DB nastavlja jačati prisutnost na hrvatskom tržištu, na kojemu je osim Panturista u međuvremenu, prije nepunih godinu dana, preuzela i riječki Autotrans.

Tom prigodom iz Arrive je najavljeno da će se u narednom razdoblju usredotočiti na jačanje i pružanje usluga dodatne vrijednosti korisnicima u Hrvatskoj i regiji srednje i istočne Europe.

Od ulaska Nijemaca u Panturistu se obnavlja vozni park, a pozitivan predznak imaju i rezultati poslovanja

Komentirajte prvi

New Report

Close