Andabak u novom poslu s TUI-jem

Autor: Poslovni.hr , 13. studeni 2017. u 10:42
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Hoteli Tučepi s Makarske rivijere iz sastava Sunce koncerna prodali su njemačkom touroperatoru TUI-ju za 31,5 milijuna eura 50 posto društva Punta Zlatarac Tučepi, koje upravlja i u vlasništvu ima hotel TUI Blue Jadran, izvijestili su u ponedjeljak iz Sunce koncerna.

"Dogovor između Sunce koncerna i TUI-ja AG o uspostavi snažnijeg partnerstva postignut je 10. studenoga, a osim prodaje 50 posto društva Punta Zlatarac Tučepi dogovoreno je i osnivanje zajedničkog upravljačkog društva", ističu iz Sunce koncerna.

U sklopu tog dogovora Punta Zlatarac postat će društvo tipa zajedničkog pothvata (eng. Joint Venture), dok će u zajedničkom upravljačkom društvu (eng. Management Company – MgtCo) TUI imati 51 posto, a Sunce 49 posto udjela.

"Time se partnerstvo sa TUI-jem podiže na višu razinu, a predviđeno je da se transakcija provede u dvije faze – formiranjem zajedničkog pothvata na način da TUI kupuje 50 posto Punte Zlatarac za cjelokupnu vrijednost poduzeća (EV) od 31,5 milijuna eura, dok bi druga bila osnivanje upravljačkog društva koje će sklopiti ugovor o upravljanju (eng. Management agreement) s Puntom Zlatarac", objašnjavaju iz Sunce koncerna.

Dodaju da je Punta Zlatarac ovisno društvo u 100 postotnom vlasništvu društva Hoteli Tučepi, kao i da je Punta Zlatarac vlasnik hotela TUI Blue Jadran u Tučepima, koji je nakon potpune obnove u kategoriji 4,5 zvjezdica i sa 161 sobom otvoren početkom srpnja ove godine kao jedini TUI Blue hotel pod lokalnim upravljanjem.

"Taj hotel posluje na temelju ugovora o franšizi koji je potpisan s društvom TUI, a Sunce se ponosi činjenicom da su ocjene gostiju za početnu godinu otvaranja iznimne, što je vrlo dobra osnova za prodaju u 2018., koja će biti prva godina redovnog poslovanja", poručuju iz Sunce koncerna.

Dodaju da će novo upravljačko društvo koje su osnovali sa TUI-jem sklopiti ugovor o upravljanju s Puntom Zlatarac i upravljati sa svim hotelima u vlasništvu Punte Zlatarac.

Napominju i da će prihode od te transakcije koristiti za daljnje jačanje bilance, jer Sunce je, kako kažu, već prije izvijestilo da je pokrenulo postupak sveobuhvatnog refinanciranja postojećeg financijskog duga, a očekuju i da će značajno poboljšati parametre maksimalne zaduženosti prema "Strateškim financijskim odrednicama" za 2017. i 2018. godinu, u smislu strategije upravljanja dugom.

Komentirajte prvi

New Report

Close