Agrokor prodaje Juicy sokove Stanić grupi za 48 milijuna eura?

Autor: Poslovni.hr , 23. prosinac 2013. u 11:02
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

‘Uz tu, gotovo senzacionalnu vijest, jer ovo je prvi put da se Agrokor rješava jednog od svojih najjačih brendova, impresivna je vrijednost transakcije: navodno je riječ 48 milijuna eura ili 360 milijuna kuna’, komentira Jutarnji.

Koncern Agrokor prodaje brend Juicy i dio pogona u kojima se proizvode istoimeni sokovi Stanić grupi. Potvrda te, zasad neslužbene informacije trebala bi biti objavljena početkom ovog tjedna s obzirom na to da je Agrokorova Jamnica izlistana na Zagrebačkoj burzi, piše Jutarnji list.

Ivica Todorić , prvi čovjek Agrokora, vlasniku Stanić grupe (riječ je o trgovačko-distributivnom biznisu u Hrvatskoj i BiH) Svjetlanu Staniću prodaje dio proizvodnje u Jamnici, Mladini i Sarajevskom kiseljaku, piše list. Pritom u Jamnici ostaje samo proizvodnja voda. 'Uz tu, gotovo senzacionalnu vijest, jer ovo je prvi put da se Agrokor rješava jednog od svojih najjačih brendova, impresivna je vrijednost transakcije: navodno je riječ 48 milijuna eura ili 360 milijuna kuna', komentira Jutarnji.

U Agrokoru nisu htjeli komentirati ovaj posao, a isto im je iz Splita poručio i Slobodan Juračić, potpredsjednik Stanić grupe.

Agrokor je na stranicama Zagrebačke burze danas objavio obavijest o preuzimanju jamstva. 20. prosinca 2013. sklopljen je ugovor o kreditu između Agrokora kao korisnika kredita i VTB Bank (Austria) AG, kao davatelja kredita i određenih povezanih društava kao jamaca.

Ukupan iznos glavnice kredita je 150.000.000 eura. Kredit je odobren s krajnjim rokom povrata od tri godine od dana korištenja sredstava.

Uprava i Nadzorni odbor Jamnice razmotrili su odredbe i transakcije predviđene Ugovorom o kreditu i svim drugim financijskim dokumentima (kako su određeni u Ugovoru o kreditu), posebno odredbe o iznosu kredita, kamatnoj stopi, roku dospijeća, ostalim naknadama, te pravima i obvezama jamaca, nakon čega je Jamnica zastupana po predsjedniku Uprave, Ivici Sertiću, preuzela jamstvo kao jedan od jamaca za obveze Vladajućeg društva po navedenom Ugovoru o kreditu, navodi se u priopćenju Agrokora.

Komentirajte prvi

New Report

Close