Agrokor i Sberbank potpisali ugovor vrijedan 350 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 02. svibanj 2016. u 12:19
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Sredstva osigurana ovim zajmom namijenjena su refinanciranju postojećih kratkoročnih obaveza s ciljem dodatnog jačanja financijskog položaja kompanije kao i učinkovitijeg upravljanja ročnošću obaveza.

Agrokor d.d. i Sberbank of Russia potpisali su ugovor o dugoročnom zajmu u iznosu od 350 milijuna eura. Sredstva osigurana ovim zajmom namijenjena su refinanciranju postojećih kratkoročnih obaveza s ciljem dodatnog jačanja financijskog položaja kompanije kao i učinkovitijeg upravljanja ročnošću obaveza.

Ova transakcija predstavlja kontinuitet uspješne suradnje između Sberbanke i Agrokora koja je započela prije dvije godine potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju i suradnji. Ovaj aranžman još je jedna potvrda povjerenja međunarodnih financijskih institucija u viziju i dugoročnu strategiju Agrokora. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

refinanciranje kratkoročnih kredita dugoročnim je signal za default

Svojom godisnjom dobiti Agrokor ne moze dovoljno osnaziti operativni kapital/obrtna sredstva, da mu nebi trebala financijska pomoc banaka. Zato je bila pogresna strategija, njegovog managementa, da se kratkorocnim pozajmicama rjesavaju ovakvi problemi. Osim toga Agrokorove kompanije su sa rokom placanja svojih obaveza prema dobavljacima od cca. 70 dana, skoro na samom zacelju u prehranbenoj industriji. Ergo, ova odluka nije losa.

Jednostavnije bi za firmu bilo da vodi računa o vrijednosti dionica svojih firmi te da onda kao svaka firma u svijetu prodajom djela dionica dođe do svježih novčanih sredstava…..ali to treba znati ..

New Report

Close