Uspjeh na svjetskoj razini: Agrivi ima najbolju inovaciju u agraru, po izboru UN-a

Autor: Lucija Špiljak , 28. rujan 2021. u 12:06
Matija Žulj, osnivač i direktor Agrivija /PD

Uz pomoć softvera, kakav je i Agrivi, poljoprivrednici smanjuju rizike i povećavaju prinose te istovremeno povećavaju kvalitetu proizvoda i stvaraju uštede.

Hrvatska agritech tvrtka Agrivi u srpnju ove godine ušla je među 27 finalista natjecanja Digitalna izvrsnost u poljoprivredi u Europi i Srednjoj Aziji koje provodi Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda, odakle se vratila kao pobjednik u kategoriji Sustavi inovacija u poljoprivredi i održiva poljoprivreda – Povezani sustavi upravljanja poljoprivrednim gospodarstvima.

“Ponosan sam što je Agrivi još jednom prepoznat kao inovativno tehnološko rješenje koje je doprinosi dugoročnoj održivosti poljoprivredne proizvodnje, ne samo u Hrvatskoj, već na globalnoj razini. Ova je nagrada još jedna potvrda učinkovitosti i kvalitete Agrivijeva softvera koji dugoročno donosi brojne benefite i poljoprivrednicima, ali i potrošačima.

Uz pomoć softvera, kakav je i Agrivi, poljoprivrednici smanjuju rizike i povećavaju prinose te istovremeno povećavaju kvalitetu proizvoda i stvaraju uštede. S druge strane, njihovom se implementacijom u proizvodnju osigurava stalna kontrola proizvodnog procesa, što omogućava sljedivost pa tako potrošači imaju potpuno transparentan uvid u proces proizvodnje hrane koju konzumiraju.

To više nije naša budućnost, već sadašnjost”, rekao je osnivač i direktor Agrivija Matija Žulj te dodao kako se nada da će u narednom razdoblju sve veći broj proizvođača početi digitalizirati svoju proizvodnju.

Komentirajte prvi

New Report

Close