Agencija IBM iX najavila dolazak u Osijek

Autor: Poslovni dnevnik , 17. svibanj 2022. u 22:00
Mario Horvat, generalni direktor agencije, rekao je kako je Osijek izrastao u jedan od većih IT centara u Hrvatskoj/IBM iX

Otvorenje osječkog ureda očekuje do kraja godine i dodaje kako u Osijeku trenutno radi sedam zaposlenika, a vjeruje da će u iduće dvije do tri godine dosegnuti 100 do 120.

Digitalna agencija IBM iX Hrvatska najavila je u utorak otvorenje ureda u Osijeku, što će biti treći ured te tvrtke u Hrvatskoj, nakon Zagreba i Varaždina.

Generalni direktor tvrtke Mario Horvat rekao je na konferenciji za novinare kako je Osijek zadnjih godina izrastao u jedan od većih IT centara u Hrvatskoj, s velikim kapacitetima, kvalitetnim fakultetima i visokoeduciranim mladim ljudima, pa vjeruje da će tvrtka pronaći primjeren broj stručnjaka.

Ističe da je IBM iX digitalna agencija širokog sklopa koja koristi agilne metode razvoja softvera, pa će joj trebati klasični programeri, integracijski inženjeri, biznis konzultanti i dizajneri korisničkih sučelja i drugi stručnjaci.

Otvorenje osječkog ureda očekuje do kraja godine i dodaje kako u Osijeku trenutno radi sedam zaposlenika, a vjeruje da će u iduće dvije do tri godine dosegnuti 100 do 120, što je rast koji tvrtka može podnijeti. U Hrvatskoj IBM iX trenutno ima 202 zaposlenih.

Direktor digitalnih platformi tvrtke Daniel Strmečki glavnim razlogom dolaska u Osijek navodi postojanje etabliranih tehničkih fakulteta, što je bitno za tvrtku koja traži visoko educirani IT kadar.

Gradonačelnik Ivan Radić zadovoljan je što je tvrtka prepoznala Osijek kao središte pozitivnih gospodarskih kretanja, dodavši kako taj grad ima najveću zaposlenost i rekordno nisku nezaposlenost u zadnjih deset godina.

Ističe kako se u gradu provode ulaganja veća od milijarde kuna, u osječkom IT parku prodano je 609 parcela, a u tijeku je javna nabava za izgradnju središnje zgrade IT parka, koja se najvećim dijelom sufinancira EU sredstvima.

Vjeruje da će taj projekt uskoro uspješno završiti, što će biti dodatni motiv tvrtkama za dolazak u Osijek.

Komentirajte prvi

New Report

Close