‘Adris grupa zainteresirana za slovenski Triglav’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. listopad 2012. u 16:37
Ante Vlahović, predsjednik uprave Adris grupe (PXL)

Adris grupa zainteresirana je za kupnju slovenske osiguravajuće tvrtke Triglav, objavio je u utorak slovenski poslovni dnevnik “Finance”.

Adris grupa zainteresirana je za kupnju slovenske osiguravajuće tvrtke Triglav, objavio je u utorak slovenski poslovni dnevnik "Finance" pozivajući se na neslužbene informacije.
Finance dodaju da su i u Adris grupi potvrdili da "traže nove izazove" i da su u tom smislu zainteresirani i za ulazak u poslove osiguranja.

Špekulacije o stranim investitorima u neke od najvećih slovenskih kompanija pojavile su se u Sloveniji vezano na planove slovenske vlade da proda dio državnog portfelja u poduzećima u većinskom vlasništvu države.

Najčešće se kao "državna srebrnina", kojom bi se popunili prihodi u državnom proračunu, spominju Petrol, osiguranje Triglav i neke druge tvrtke kojima su u zadnje vrijeme skočile i cijene dionica na Ljubljanskoj burzi.

Vrijednost dionice Triglav osiguranja na Ljubljanskoj burzi danas je porasla za oko pet posto, sa 50-ak tisuća eura prometa.

Burzovni analitičar Matej Šimnic izjavio jer za "Finance" da bi vlada trebala prodati dionice Triglava po cijeni koja bi uključivala i premiju za preuzimanje, odnosno da bi cijena mogla biti oko 30 eura, što je dvostruko više od njene sadašnje kotacije na burzi.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ovaj Adris za sve živo već godinama “zainteresiran” a od realizacije bilo čega ni traga. Zar se tako teško rastati od keša? Muka mi od ovakvih bombastičih naslova!

New Report

Close